Udruženje za pomoć osobama sa autizmom nastavlja sa aktivnostima

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Udruženje za pomoć osobama sa autizmom u suradnji sa Asocijacijom prosvjetara Sandžaka u centru grada postavili štand na kojem su se mogli kupiti artikli koji nose slogan „Volim nekog sa autizmom“.

Još jedna akcija Udruženja iz kojeg su poručili da je ovo samo početak.

Jusuf Džanković, predsjednik Udruženja za pomoć osobama sa autizmom istakao je da su određene aktivnosti veoma dobro posjećene:”Nadam se sve većem odazivu, performans je bio odlično posjećen, što se aktivnosti tiče one su propraćene ali ne u tolikoj mjeri koliko bismo mi željeli. Svakako nam podrška znači. Sada krećemo sa edukacijom prosvjetnih radnika, držat ćemo javne časove u školama, startujemo od četvrtka u OŠ Cana

Tijekom dana upriličen je kulturno-umjetnički performans u organizaciji Asocijacije prosvjetara, koji su kazali da im je bilo zadovoljstvo biti dio ove aktivnosti. Mersada Meljanović PR Asocijacije prosvjetara Sandžaka istakla:”Itekako nam je značajan, ja kao PR imala sam za cilj da mi prosvjetari damo podršku autizmu ne samo u našem gradu već u cijelom svijetu. Inkluzija se uspješno sprovodi, od prvog mog radnog dana ja sam se susrela sa inkluzijom, a trinaest godina radim. Ono što je najvažnije jeste da smo svi jednaki i kada to shvatimo onda je sve ostalo lahko.”

Za svaki kupljeni artikal koji nosi simoličan slogan podržavate i pomažete radu ovog Udruženja,a artikle možete kupiti u modnoj kući „Stig“.

Sana/Tekst i foto:Džana Džanković i Rejhan Zećović  

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img