Učenici Tehničke škole muralom kao porukom za borbu protiv nasilja nad ženama

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Tina Vučković jedna je od mladih umjetnica koja je sa svojim prijateljima iz srednje Tehničke škole a uz podršku uprave, dala svoj doprinos školi kroz slikanje murala čija je tema „Nasilje nad ženama“ a u okviru projekta „Budi muško“ saznaje Sandžak televizija.

 

Tina Vučković iz srednje Tehničke škole    Novi Pazar je kazala:“Veoma je dobro da probudimo svijest kod mladih da je nasilje zastupljeno i da trebamo da se borimo protiv nasilja nad ženama. Za nas je veoma bitno da učestvujemo u ovom projektu kako bismo i druge podstakli da razmišljaju o tome.“

Ona je kazala da se o ovoj temi malo govori i da bi se to trebalo promijeniti. Iz udruženja „Urban in“ kazali da se o ovoj temi treba stalnog govoriti.

Sead Biberović izvršni direktor udruženja “Urban in” je kazao:”Smatram da su mladi najpozvaniji i najkompetentniji da šalju takve poruke protiv nasilja, protiv radikalizma i ekstremizma. Bit će još akcija koje će također dati doprinos borbi protiv rodnozasnovanog nasilja, protiv radikalizma i ekstremizma.”

Akcija slikanja murala sprovedena je u organizaciji Udruženja „Urban in“, beogradskom omladinskom organizacijom “Centar E8” i novopazarskomTehničkom školom.

 

Sana / Tekst i foto: Džana Džanković

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img