Projekt “Kulturni predah” veoma dobro zapažen u Novom Pazaru

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Asocijacija prosvetara Sandžaka održala konferenciju za medije s ciljem predstavljanja projekta pod nazivom “Kulturni predah” koji kako kažu ima za cilj podsticanje i otkrivanje novog i drugačijeg značenja slobode, progresa i raznolikosti naslijeđa.

Bahrija Sijarić iz Asocijacije prosvjetara Sandžaka je kazao:”Ovim projektom obuhvatili smo pet osnovnih škola, imamo preko 220 mališana, učesnika, imamo sedam koordinatora. Cilj nam je da naredne godine obuhvatimo sve osnovne škole u Novom Pazaru kako bismo zaokružili jedan proces kroz povećanje broja osnovnih škola ali i broja učesnika u projektu.”

U fokusu projekta je kultura čija vrijednost će se predstaviti kroz sedam radionica, kazao je Bahrija Sijarić. Koordinatori iz osnovnih škola istakli važnost učenja o kulturi.

Azra Bogućanin, koordinator iz OŠ “Desanka Maksimović” je kazaoa:”Mi moramo stvoriti uslove kako bismo razvijali kreativnost i sposobnost mladih, gdje će se razvijati kultura komunikacije i usvajati pravila kulturnog ponašanja.”

Binasa Ćosović, koordinator iz OŠ “Stefan Nemanja” je kazala:”Sa svojim mališanima, ja ću predstaviti različite kulture kroz likovne radove. Na primjer za bošnjačku kulturu pripremili smo danas povodom Dana bošnjačke zastave, mi smo kroz likovne radove predstavili bošnjačku zastavu.”

Potpisana i suradnja sa Asocijacijom prosvjetara općine Sjenica. Cilj je kažu, umrežavanje prosvjetnih radnika.

Murat Ljajić iz Asocijacije prosvjetara općine Sjenica je kazao:”Asocijacija prosvjetara Sandžaka u suradnji sa nama probat će da odgovori na sve potrebe prosvjetnih radnika u smislu njihovog umrežavanja, usavršavanja, te pomoći u radu, a ono najvažniji svi mi odgovore na određena pitanja trebamo potražiti upravo kod naših kolega.”

Po završetku projekta, učesnicima će biti uručene diplome, koordinatorima zahvalnice, kao i druge poklone.

 

SANA / Tekst: Džana Džanković / Foto: Vahid Murtezić

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img