Home Vijesti Brutalno pretučeni fudbaleri u Prijepolju

Brutalno pretučeni fudbaleri u Prijepolju

324
0

Fudbaleri Polimlja E.H. i DŽ.H. brutalno su pretučeni u noći između petka i subote nedaleko od centra Prijepolja. E.H. je sa povredom glave opasnom po život, nakon ukazane ljekarske pomoći u besvjesnom stanju, prevezen u Užice a potom za Beograd gdje se ljekari bore da spase njegov život, dok je drugi mladić zbrinut u Općoj bolnici u Prijepolju, saznaje pripoljska medija te dodaje da je, prema nezvaničnim informacijama, napadu na fudbalere prethodila verbalna rasprava igrača i nekoliko mladića, koji su nepristojno dobacivali djevojci koja je bila u društvu fudbalera.

Iz Policijske uprave u Prijepolju je povtrđeno da je došlo do sukoba dvije grupe mladića i da je tom prilikom jedno lice zadobilo teške tjelesne povrede, a drugo lahke.

Oni saznajju da je policija privela nekoliko mladića za koje sumnja da su glavni krivci napada. Slučaj su zabilježile sigurnosne kamere sa nekoliko objekata što će se upotrijebiti kao dokaz za rješavanje.

Inače, povređeni igrači slovili su za mirne momke u gradu i nisu bili skloni incidentima. Fudbalski klub Polimlje nastupa u Zapadno moravskoj zoni, pretučeni E.H. je najbolji strijelac kluba u tekućoj sezoni, prenosi prijepoljska medija.

Sana / Izvor: PP Media