28 godina kanalizacija protiče kroz Veliko groblje u Novom Pazaru

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Već 28 godina Vehbija Kuč pokušava riješiti problem na Velikom groblju u Novom Pazaru kroz koje protiče kanalizacija.

Za rješavanje problema više puta javljao se u općini ali nisu htjeli riješiti, kazao je naš sagovornik. Građani su prošle godine uradili projekt kojeg su sami finansirali, te su dobili potvrdu da će biti problem riješen, ali dolaskom izbora za BNV dobili su novi odgovor:“Neka vam muftija riješi kanalizaciju.“

Vehbija Kuč, jedan od mještana za Sandžak televiziju je kazao:”Ova vlast što je 30 godina, mi ne vidimo da je ona ovdje nešto uradila. Čovjek, donator koji je želio asfaltirati ulicu, tražio je odobrenje, ali iz općine su mu kazali da nije riješena kanalizacija, nakon čega je rekao da će riješiti problem kanalizacije. Ima još donatora, oni ne daju ni donatore da bi Zukorlić radio i ulice i ovo.”

Obratili se i Mešihatu IZuS i dobili potvrdu za rad, ali opet nastaje problem.

“Mešihat IZuS je dozvolio da se riješi ovo. Kroz cijelo ovo naselje, koje ima dvije stotine kuća, protiče kanalizacija koja se može okolo kuća povezati na kraj groblja i u šahtu. To nije sporno. Općina treba dozvoliti da se riješi, a ako nema novca, mi imamo donatore koji će pomoći da se riješi” – dodao je Kuč.

Stanovnici naselja u blizini Velikog groblja složni da žele riješiti problem, ali dijelom izgubili nadu u pravdu. Kuč najavio da je u tijeku izrada novog projekta.

 

SANA / Tekst: Džana Džanković / Foto: Džana Džanković

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img