Home Vijesti U Novom Pazaru počinje sa radom prvi full contact karate klub

U Novom Pazaru počinje sa radom prvi full contact karate klub

783
0

Uskoro će u Novom Pazaru početi sa radom karate klub (kyokushin) “Oktagon”. Ovo će prvi full contact karate klub na teritoriji Sandžaka.

“Treninzi će biti realizirani kako u sali tako i na otvorenom, u prirodi, gdje će se akcenat stavljati na kondiciju i jačanje svih ekstremiteta gornjeg i donjeg trupa. Vladaće prava vojna atmosfera kako u klubu tako i van kluba.” kaže trener kluba Anes Musić Sejfullah.

Musić ističe da velika razlika između stila kyokushin karatea i karatea koji se trenutno trenira u Novom Pazaru.

“Kyokushin ili full contact je vrsta izvornog karatea gdje se već na treninzima udara 80% jačinom snage i da je cilj da se osoba jača psihički i fizički s tim što se ide ka tome da se bude otporan na udarce i na bol.” ističe Musić. Dodaje da je ponosan što je tokom četiri godine boravka u Medini ovu vještnu učio od trenera Abduraheema el-Šihrija koji je nosilac crnog pojasa 4-dan i trenutno je glavni državni trener u Saudijskoj Arabiji.

On navodi da će se kroz specijalne fizičke pripreme polaznici spremiti i na realnu uličnu borbu kako bi bili sposobni da se odbrane, zatim će se organizirati kampovi izdržljivosti kroz opstanak u prirodi i treniranja u njoj, biće zastupljenje i vještine boksa, rvanja, poluge zaključavanja i gimnastika.

Musić ističe da će praktikovati rad u malim grupama, kako bi imao individualan pristup svakom članu.

“U zavisnosti od toga da li se radi o takmičaru ili rekreativcu, trenažni ciklus je strogo doziran, kontrolisan i programiran za postizanje vrhunskih rezultata u sportu, ali i školi i životu.”

Dodaje da je karate je najplemenitija vještina odbrane koja dolazi se Dalekog istoka i njeguje prave vrijednosti, kao što su: sampouzdanje, poštovanje, samokontrola, odlučnost, koncentracija i upornost. Posebna poruka uputio roditeljima.

“Trenirajući karate vaše dijete će postati disciplinovano i naučiće kako da poštuje sebe i druge. istraživanja su pokazala da je karate kao i gimnastika i plivanje, bazičan sport koji angažuje sve grupe mišića i kao takav je posebno preporučljiv svim uzrastima, a posebno najmlađima. Ako želite da vaše dijete postane lav i dobar borac a prije svega čovjek koji će izgraditi sebe kao osobu i usmjeriti svoje vrijeme na treninge a ne na gubljenje vremena na kompjuteru i telefonu pomozite mu da dođe do OKTAGONA i postane pobjednik!” poručuje Musić.

Treninzi će početi 30.novembra 2018.godine tri puta nedjeljno u terminima ponedeljak, srijeda, petak ili subota ili nedjelja kada će treninzi biti van sale. Za sve informacije na broj telefona 064 520 2502 ili na facebook profilu – karate klub Oktagon.

O treneru

Anes Musić Sejfullah je od najranijeg djetinjstva sportski orjentisan. Stekao je vještine u karatu, boksu, jedno vrijeme se aktivno bavio fudbalom. Tokom srednjoškolskog obrazovanja stekao je zvanje fizioterapeuta, što je mu dodatno pomoglo da usavrši način treniranja ali i kako najbrže pripremiti tijelo za nove izazove. Musić svoje obrazovanje potom nastavlja u Saudijskoj Arabije, u Medini gdje je najprije završio višu školu za arapski jezik a potom upisao šerijatski fakultet. Nosilac je braon pojasa u šotokan karate. Musić je uspješno prošao i obuku za obezjbeđenje u Security Tigar intergard i osim sertifikata koji posjeduje za obezbjeđenje ima i značku od kriminološke akademije Srbije. Njegova parola jeste: “Gdje je danas bol sutra je snaga. ”