Home Vijesti Dr. Bulić na Nacionalnoj konferenciji o prekograničnoj saradnji

Dr. Bulić na Nacionalnoj konferenciji o prekograničnoj saradnji

326
0

Dana 14.11.2018 godine u Beogradu održana je šesta Nacionalna konferencija o prekograničnoj saradnji u organizaciji Ministarstva za evrointegracije. Na konferenciji su pored ministrice za evrointegracije Jandranke Joksimović prisustvovali predstavnici drugih ministarstava, lokalnih samouprava i svih zainteresiranih za korišćenje evropskih fondova za razvoj.

Ispred Uprave za saradnju s vjerskim zajednicama na konferenciji je učestvovao dr. Ferid Bulić.

Ministarka Joksimović uvjerena je da će evropski put Srbije za pet do sedam godina rezultirati članstvom u EU, nakon čega će krenuti nova etapa razvoja države, što je cilj Vlade Srbije.

Dr. Bulić je istakao važnost korišćenja ovih fondova, uz napomenu da je Sandžak prostor gdje je potrebno uložiti dodatni napor kako bi sredstva iz ovih fondova bila usmjerena u što većem kapacitetu, imajući u vidu činjenicu da je Sandžak potencijalna prekogranična evroregija.

Međutim, primjetno je bilo odsustvo predstavnika gradskih i opštinskih uprava iz Sandžaka.

Na konferenciji su dodijeljene nagrade najboljim projektima u oblasti kulturnog nasleđa, te rekla da je to realan rok da Srbija sprovede reforme i da EU bude spremna za nove članice.

(SANA)