Home Vijesti 20 dana nakon otvaranja još uvijek teku radovi na uređenju i izgradnji...

20 dana nakon otvaranja još uvijek teku radovi na uređenju i izgradnji platoa “Hatidže Mehmedović”

543
0

U znak sjećanja na Hatidžu Mehmedović, predsjednicu Udruženja “Majke Srebrenice” u Novom Pazaru, svega par dana prije izbora za Bošnjačko nacionalno vijeće svečano je otvoren plato koji će nositi njeno ime. Otvaranju su prisustvovale i predstavnice tog Udruženja ali i nosioci izbornih lista “Samoopredjeljenje” i “Vakat je”.

Danas, gotovo 20 dana nakon otvaranja još uvijek teku radovi na uređenju i izgradnji platoa. Postavlja se pitanje, zašto je plato otvoren nezavršen? Da li je koalicija SDP-SDA to uradila zbog političkih poena, na najgrublji način zlouporebljujući majke Srebrenice?

Ovaj plato se nalazi u zaleđini čaršije, iza zgrade Gradske uprave. Do njega se dolazi uskom ulicom 8. marta, ili pješice uzanim sporednim prolazima pored zgrade Gradske uprave i to na mjestu na kojem se skladišti ugalj koji se koristi za grijenje Kulturnog centara tokom zime. Plato od svega par desetina kvadratnih metara, uz kotlaru, u zaleđini čaršije? Da li će svi oni koji posjete plato majke Hatiže biti razočarani u nas Novopazarce?

Zašto po rah. Hatidži Mehmedović i Majkama Srebrenice nije nazvana jedna od glavnih ulica? Zašto šetalište nije nazvano njenim imenom, ili neka druga važnija ulica, plato, trg, ustanova itd?

Da li smo se opet, dragi novopazarci, obrukali pred Majka Srebrenice? Ostaje nam da se nadamo, da nam Majke neće zamjeriti, a da vlast neće biti toliko osiona da ime Hatidže Mehmedović ostavi samo na ovom minijaturnom platou u zapećku grada, te da neće zaboraviti i bez spomena ostaviti heroje grada, ljekare po kojima je plato do skoro nosio ime.