Home Vijesti Ugljanin nakon izbora – “Gradit ćemo demokratsku Republiku Srbiju”

Ugljanin nakon izbora – “Gradit ćemo demokratsku Republiku Srbiju”

285
0

“Bošnjaci će biti vrlo dobri partneri srpskom narodu, a Sandžak će, sigurno, biti dobar komšija srpskoj državi. Ako ostane srpska država – bićemo komšije. Da riješimo i status Sandžaka i status Bošnjaka i da smo sposobni da napravimo državu sretnih ljudi”.

Ovako je Ugljanin govorio tokom predizborne kampanje. Bošnjacima obećavao državu Sandžak, a u izbornoj noći poručio da je Srbija, kako kaže, “fašistička neman” sa kojom će se obračunati zajedno sa više političkih opcija. Tri dana nakon izbora i nakon što je Ljajić poručio da izjava Ugljanina komplikuje formiranje većine u BNV-u, Ugljanin je odmah “promijenio ploču”. Srbija je postala demokratska zemlja, a Vučić dobar predsjednik.

“Iz ove naše demokratske Republike Srbije želimo da nakon toga svi zajedno gradimo jednu evropsku, normalnu i pravnu državu Srbiju. državu svih njenih građana. Ja lično Vučića smatram kao srpskog predsjednika koji dobro radi svoj posao”, poručio Ugljanin u izjavi za televiziju Prva.

Ovo nije prvi put da Ugljanin varira u svojim stavovima zbog određenog interesa. Trenutno mu većina u BNV-u zavisi od Rasima Ljajića, pa je ubrzo počeo da usklađuje priču sa svojim koalicionim partnerom

SANA – Hamza Škrijelj

FOTO: SANA