Roditeljski dodatak od 10.000 RSD neće dobiti sve mame

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

 

Novac koji ranije obećan majkama u iznosu od 10 hiljada dinara, prema najnovijim informacijama, neće svima biti isplaćen. Roditeljski dodatak neće dobiti one mame čija djeca nisu vakcinisana, redovno ne pohađaju obavezno predškolsko ili školu, a kao dokaz za sve ovo potrebne su potvrde iz tih institucija. Iako do sada ovo nije bila praksa, donijeta je posebna uredba po kojoj općine i sekretarijati za dječiju zaštitu provjeravaju ove informacije.

“Potrebno je da majke koje su rodile dijete u periodu od 25.12. prošle godine. do 30.06. 2018. godine nadležnim službama dječje zaštite dostave zahtjeve i podatke za izmjenu rješenja, kako bi se primjenile odredbe Zakona o finansijskoj podršci porodici sa djecom, a koje se odnose na finansijska davanja“, objašnjavaju u kabinetu Slavice Đukić-Dejanović, ministrice zadužene za demografiju i populacionu politiku.

 

To znači da sve one mame koje su već dobile rješenje i primaju roditeljski dodatak za drugo dijete, ali po starom zakonu u iznosu od 6.410 dinara, uvećani iznos neće dobiti ukoliko ne odnesu i potvrde o vakcinaciji za oba djeteta, a ako je prvo dijete rođeno prije 2012. godine, potrebno je donijeti i potvrdu o pohađanju predškolskog ili o redovnom školovanju.

Zabrinjava činjenica da veliki broj roditelja nije bio upoznat da se potrebna dokumentacija mora lično predati ali i koja dokumentacija je potrebna, prenose agencije.

 

Sana / Izvor: Agencije

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img