Plaćanje računa za struju uskoro preko mobitela

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Elektroprivreda Srbije planira u narednom periodu omogućiti građanima da, ukoliko to oni budu željeli, račune za struju dobijaju na mejl adresu kao i da omogući građanima da preko telefona provjere visinu svog računa i da ga isto tako plate. Direktor Sektora za informaciono-komunikacione tehnologije Elektroprivrede kazao da je plan da se u potpunosti pređe na poslovanje “bez papira”.

  • Uskoro ćemo preći na bespapirno poslovonje, potpuno ćemo digitalizirati sistem upravljanja poslovnom dokumentacijom, implementacijom dokument menadžment sistema koji se sad u funkciji u svim poslovnim funkcijama. Sljedeća faza u svim sektorima jeste bespapirno poslovanje.

Kako ističe, ovo preduzeće svakog mjeseca isporuči više hiljada računa putem mejla preduzećima kako bi izmirili svoje obaveze, a na pitanje da li i građani mogu da očekuju ovu uslugu, Bulatović odgovara potvrdno.

  • Plan je elektronsko plaćanje računa. Uvid u račun, da svaki građanin može sa svog mobilnog uređaja da pristupi i vidi svoj račun i da izvrši elektronski plaćanje računa – istakao je Miodrag Bogdanović.

Objašnjava da kada je riječ o usluzi namijenjenoj građanima, da će morati da se sprovedu određene procedure kako bi ta usluga zaživjela, odnosno da korisnici daju saglasnost da im se račun isporuči putem mejla.

 

Sana / Izvor: Agencije

 

 

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img