Muftija Zukorlić prema anketama pobjednik izbora za BNV

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

U povodu predstojećih izbora za Bošnjačko nacionalno vijeće organizrane su brojne ankete na društevnim mrežama ali i portalima sa pitanjem ‘Na izbore za BNV, glasat ću za…?. Pobjednik svih anketa ovih vrsta bio je akademik muftija Muamer Zukorlić nosilac liste “Matice bošnjačke”.

Muftija Zukorlić je najprije dominantno slavio u anketi koju je organizirao direktan učesnik izbora za BNV “Stari dedo”. U prvoj anketi je “Matica bošnjačka” imala 61% a lista “Samoopredjeljenje” 31%. U drugoj anketi “Matica bošnjaka” je imala 54% a lista “Stari dedo” 46% iako je natjecanje održano na Instagram profilu “Starog deda”.

U anketama jednog od čitanijih portala “Sandzaklive.rs” muftija Zukorlić također ostvario ubjedljive pobjede. U dvije ankete koje su kreirane lista “Matica bošnjaka” imala je apsolutnu većinu. Iz političkih pritisaka portal “Sandzaklive.rs” nije objavljivao konačne rezultate, ali su čitatelji uspijeli da fotografišu tok glasanja dok su rezultati još uvijek bili vidljivi.

Da podrška na društevnim mrežama nije fiktivna pokazala je završna konvencija “Matice bošnjačke”  na trgu Gazi Isa-bega kojoj je prisustvovalo više hiljada građana. Podsjećamo da su druge liste svoje završne skupove organizirale u zatvorenom prostoru koji je znatno manjeg kapaciteta.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img