Home Vijesti Muftija dr. Dudić o jubileju 25 godina od osnivanja Mešihata na STV

Muftija dr. Dudić o jubileju 25 godina od osnivanja Mešihata na STV

286
0

Nakon što je na nesvakidašnji način obilježen jubilej 25 godina od osnivanja Mešihata, gost Specijalne emisije na Sandžak televiziji predsjednik Mešihata muftija dr. Mevlud ef. Dudić. Govorilo se na nekoliko tema, a muftija dr. Dudić poseban akcenat stavio je na otežanu proceduru od strane lokalne vlasti za dobijanje dozvola kada su u pitanju izgradnje džamija. Ovim putem i javno pozvao da se procedura uprosti.

Ono što Novom Pazaru fali, ističe muftija dr. Mevlud ef. Dudić, jeste jedna centralna džamija. Ovim putem pozvao sve ljude, od predstavnika lokalne vlasti, preko vjernika do vakifa da svi skupa daju svoj doprinos kako bi naš grad dobio još jedan biser.

Na manifestaciji povodom 25 godina od osnivanja Mešihata prisustvovao je i muftija albanski, uzvrativši tako na nedavnu posjetu muftije Dudića njemu u Tirani. Pojedini mediji optuživši muftiju albanskog da sarađuje sa organizacijom FETO, tim povodom optužili su i muftiju Dudića da posredstvom svog kolege iz Albanije sarađuje sa istim.  Na pitanje kako komentariše to, muftija dr. Dudić poručio da je su to, kako ih okarakterisa “bljuvotine”, te da je upravo predsjednik Turske Redžep Tajjip Erdogan boravio na kamen temeljcu prošle godine kod muftije albanskog, što demantuje cijelu medijsku hajku.

Bilo je riječi i o predstojećim izborima za predsjednika Mešihata IZ-e u Srbiji koji će se, odlukom koja je donesena na sjednici Mešihata, održati 22. decembra.

SANA – Hamza Škrijelj

FOTO: SANA