Od ponedjeljka počinje sa radom Centar za arapski jezik na FIS-u

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Na FIS-u od ponedjeljka, 5. novembra, počinje sa radom Centar za arapski jezik, projekat na koji je uprava ove visokoškolske jedinice ponosna, jer kažu, projekat je rezultat opsežne i temeljite pripreme. Centar će prije podne biti otvoren za studente FIS-a a poslijepodne za sve građane koji žele izučavati arapski jezik.

  • Nastavu će izvoditi naši diplomirani profesori  arapskog jezika. Na svako mjesec dana vršit će se provjera stečenog znanja i na taj način će se valorizirati ono što se postiglo. Ovo je veoma važan iskorak za Fakultet za islamske studije i veoma nam je značajno. Željeli smo se na ovaj način zahvaliti svima onima koji jesu  ne samo brinuli, već ulagali puno kapaciteta da odbrane zajedno sa nama pravo i da na postojanje jedne ovakve institucije čiji je cilj i namjera upravo od početka da bude otvorena i na raspolaganju svima onima koji traže ovu vrstu znanja – kazao je prodekan dr. Admir Muratović.

Prodekan Fakulteta za islamske studije istakao da je ideja ove ustanove da privuku talentirane ljude koji će imati i šansu za posao.

  • Ustvari, na taj način demonstriramo jednu, nažalost, novinu kada je u pitanju naš ambijent društveni gdje otprilike samo oni koji imaju veze mogu dobiti zapošljenje. Ne, na FIS-u i u svim ustanovama Mešihata IZ-e, kao npr. i na Internacionalnom univerzitetu, svi oni koji su najbolji dobijaju priliku da to znanje na taj način implementiraju, i pomognu u razvoju naše ustanove – istakao je prodekan FIS-a prof.dr. Admir Muratović.

Centar za arapski jezik će funkcionirati po nivoima, a po završetku kandidati će dobiti validan sertifikat.

Sana / Tekst: Džana Džanković / Foto: Sandžak.press

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img