Home Vijesti SPP: Slučaj “Zoranić” dokaz sprege kriminala i pravosuđa

SPP: Slučaj “Zoranić” dokaz sprege kriminala i pravosuđa

554
0

Jutros je na Happy televiziji, tokom gostovanja akademika Zukorlića, prikazan užasavajući snimak na kojem se jasno vidi kako Imran Zoranić, sin Kasima Zoranića, visokog funkcionera SDPS-a i desne ruke Rasima Ljajića, brutalno nožem napada i izvršava ubistvo u pokušaju nad jednim licem, koji je zataškan i nije procesurian pod političkim pritiscima. Tim povodom Stranka pravde i pomirenja organizirala je press konferenciju na kojoj je govorio doc. dr. Rejhan Kurtović ispred Odbora za pravosuđe i ljudska prava SPP-a. On je istakao da je Stranka pravde i pomirenja već duži vremenski period upozoravala na selektivnu primjenu pravde, o pojedincima koji su zaštićeni pod plaštom sprege kriminala i korupcije tužilaštva i pojedinih pravosudnih organa.

Podsjećanja radi, Stranka pravde i pomirenja uputila je zahtjev ministru pravde Neli Kuburović, ministru policije Nebojši Stefanoviću, republičkom javnom tužiocu Zagorki Dolovac i tužiocu za organizirani kriminal Mladenu Nenadiću tražeći od njih informacije o ovom događaju. Reakcija u protekle dvije godine, ipak, izostala.

Oštećeni je poslije zbrinjavanja u Opštoj bolnici u Novom Pazaru, zbog životne ugroženosti, hitno transportovan u Klinički centar u Beogradu i, nakon duge i teške borbe ljekara, preživio je, ali sa trajnim posljedicama. Prilikom napada zadobio je teške povrede grudnog koša, leđa i bubrega.

SANA