Home Vijesti SPP: Ko je i zašto zataškao ubistvo u pokušaju Imrana Zoranića sina...

SPP: Ko je i zašto zataškao ubistvo u pokušaju Imrana Zoranića sina Kasima Zoranića bliskog saradnika Rasima Ljajića

798
0

Image result for rasim ljajic kasim zoranic

Stranka pravde i pomirenja uputila je danas zahtjev ministru pravde Neli Kuburović, ministru policije Nebojši Stefanoviću, republičkom javnom tužiocu Zagorki Dolovac i tužiocu za organizirani kriminal Mladenu Nenadiću kojim od njih traži informacije o događaju koji se desio februara 2016. godine u poslije ponoćnim satima u Ulici Avnoja ispred ulaza H u Novoj lučnoj zgradi u Novome Pazaru kada je od strane Imrana Zoranića sina Kasima Zoranića, funkcionera stranke Socijaldemokratska partija Srbije i bliskog saradnika Rasima Ljajića, i još jednog lica izvršeno krivično djelo ubistvo u pokušaju nad A.B. iz Novog Pazara.

Cijeli događaj usnimljen je i video zapis se nalazi u rukama policije i tužilaštva u Novom Pazaru radi vođenja krivičnog postupka protiv okrivljenog Imrana Zoranića i još jednog lica.

Na snimku se jasno vidi izvršilac teškog krivičnog djela ubistva u pokušaju Imran Zoranić koji ogromnim nožem ubada oštećenog više puta u predjelu grudnog koša, leđa i bubrega. Međutim, u postupku istrage, ovaj dokaz je sakriven, slučaj je  zataškan i do danas nije dobio sudski epilog zbog sprege politike, kriminala, policije i tužilaštva u Novom Pazaru.

Oštećeni je poslije zbrinjavanja u Opštoj bolnici u Novom Pazaru, zbog životne ugroženosti, hitno transportovan u Klinički centar u Beogradu i, nakon duge i teške borbe ljekara, preživio je, ali sa trajnim posljedicama.

S obzirom da je ovaj slučaj prikriven zahvaljujući sprezi spomenutih političara sa pozicije lokalnih i republičkih vlasti Rasima Ljajića, Kasima Zoranića i drugih, dijelova Višeg javnog tužilaštva u Novome Pazaru i Policijske uprave Novi Pazar, Stranka pravde i pomirenja od ministara Kuburović i Stefanovića, kao i republičkog javnog tužioca Dolovac i tužioca za organizirani kriminal Nenadića, traži hitno rasvjetljavanje ovog slučaja i informaciju zbog čega je i po čijem nalogu ovo teško krivično djelo zataškano.

 

Stranka pravde i pomirenja