Asocijacija prosvjetara Sandžaka kroz nove saradnje realizira projekte

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Asocijacija prosvjetara Sandžaka uspostavila suradnju sa dr. pedagoških nauka iz Tuzle Amrom Imširagić, a cilj je da u narednom periodu organiziraju stručni seminar u vidu edukativnih predavanja za učitelje na prostoru Sandžaka. Predsjednik Asocijacije najavio i uspostavljanje drugih suradnji.

  • Mi smo organizacija koja planira uspostaviti saradnju sa Internacionalnim univerzitetom u Novom Pazaru, Učiteljskim fakultetom u Beogradu, dakle, želimo sarađivati sa svima koji se bave obrazovanjem, kako formalnim tako i neformalni,, u prošlogodišnjem projektu obišli smo sve škole. Smatramo da je to odličan uspjeh – kazao je predsjednik Asocijacije prosvjetara Sandžaka Bahrija Sijarić.

Ministarstvo kulture i informisanja najavilo pomoć Asocijaciji prosvjetara Sandžaka u realizaciji projekta “Kulturni predah”.

  • Nadamo se da će i ostale organizacije koje se bave organizacije prepoznati našu ulogu i značaj jer se trudimo da na ovom prostoru odradimo sve naše aktivnosti i naravno doprinesemo unaprijeđenju obrazovanja u Sandžaku. Želimo animirati mlađe generacije jer i mi mlađima pripadamo, jednostavno, nama se nije svidjelo trenutno stanje i želimo ga promijeniti, reformirati, želimo se baviti problemskim pitanjima prosvjetara i umrežavanjem prosvjetara – dodao je Sijarić.

Projekat “Kulturni predah” baziran je da se kroz digitalne sadržaje predstave predavanja o kulturi i da kroz esejističke, likovne radove, igre, učenici predstave svoja tada usvojena znanja. Ideja se širi i na snimanje filma o kulturi kroz isječke iz književnih dijela, te formiranje grupe mladih glumaca koji bi kroz predstavu dalje ideju realizirali.

 

Sana / Tekst: Džana Džanković / Foto:

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img