Home Rubrike Vijesti Asocijacija prosvjetara Sandžaka kroz nove saradnje realizira projekte

Asocijacija prosvjetara Sandžaka kroz nove saradnje realizira projekte

533

Asocijacija prosvjetara Sandžaka uspostavila suradnju sa dr. pedagoških nauka iz Tuzle Amrom Imširagić, a cilj je da u narednom periodu organiziraju stručni seminar u vidu edukativnih predavanja za učitelje na prostoru Sandžaka. Predsjednik Asocijacije najavio i uspostavljanje drugih suradnji.

  • Mi smo organizacija koja planira uspostaviti saradnju sa Internacionalnim univerzitetom u Novom Pazaru, Učiteljskim fakultetom u Beogradu, dakle, želimo sarađivati sa svima koji se bave obrazovanjem, kako formalnim tako i neformalni,, u prošlogodišnjem projektu obišli smo sve škole. Smatramo da je to odličan uspjeh – kazao je predsjednik Asocijacije prosvjetara Sandžaka Bahrija Sijarić.

Ministarstvo kulture i informisanja najavilo pomoć Asocijaciji prosvjetara Sandžaka u realizaciji projekta “Kulturni predah”.

  • Nadamo se da će i ostale organizacije koje se bave organizacije prepoznati našu ulogu i značaj jer se trudimo da na ovom prostoru odradimo sve naše aktivnosti i naravno doprinesemo unaprijeđenju obrazovanja u Sandžaku. Želimo animirati mlađe generacije jer i mi mlađima pripadamo, jednostavno, nama se nije svidjelo trenutno stanje i želimo ga promijeniti, reformirati, želimo se baviti problemskim pitanjima prosvjetara i umrežavanjem prosvjetara – dodao je Sijarić.

Projekat “Kulturni predah” baziran je da se kroz digitalne sadržaje predstave predavanja o kulturi i da kroz esejističke, likovne radove, igre, učenici predstave svoja tada usvojena znanja. Ideja se širi i na snimanje filma o kulturi kroz isječke iz književnih dijela, te formiranje grupe mladih glumaca koji bi kroz predstavu dalje ideju realizirali.

 

Sana / Tekst: Džana Džanković / Foto:

 

Previous articleOdržan Kongres Mladih SPP-a
Next articleSlobodarski pohod krenuo iz Sjenice – Održana završna konvecnija liste “Matica bošnjačka”