Upis u poseban birački spisak produžen do 31. oktobra

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

 

Upis u poseban birački spisak koji je zaključen 19. oktobra u ponoć produžen je, te će se građani koji nisu izvršili upis moći upisati do 31. oktobra, najavio je generalni sekretar Stranke pravde i pomirenja.

  • 19. oktobra u ponoć je zaključen birački spisak i tu smo imali prvu fazu gdje su građani direktno preko opštine ili lokalne samouprave u kojoj žive da se upišu u poseban birački spisak, a sad imamo jednu drugu fazu dje će se nastaviti upis u poseban birački spisal ali preko ministarstva, nastavlja se istom procedurom, posredstvom opštine, lokalne samouprave, dovoljno je da građani ponesu samo ličnu kartu u opštinama u kojima žive, gdje će se njihovi zahtjevi popunjavati na licu mjesta, procedura traje jedan minut i zato koristim ovu priliku d apozovem one građane koji nisu stigli iz objektivnih razloga da se upišu u poseban birački spisak, da to i urade. To je veoma važno, jer će uticati na sam ishod izbora jer će time dati legitimitet svojim predstavnicima koji će ih predstavljati u Bošnjačkom nacionalnom vijeću. Želim da ih podsjetim da naše kancelarije, naši štabovi Matice bošnjačke stoje im na raspolaganju, naši ljudi u okviru tih štabova za svu moguću asistenciju i pomoć i zato ih pozivam još jednom sve one koji nisu stigli da se upišu u poseban birački spisak da to i urade, rok je do 31. oktobra ima još vremena, tako da sada apelujem masovno na građane, da to i urade, da bi na kraju ostvarili i svoje glasačko pravo – kazao je generalni sekretar Stranke pravde i pomirenja, Edin Đerlek.

Do 19. oktobra upisano više od 500 hiljada birača saopćilo Ministarstvo upravo i lokalne samouprave. 18 nacionalnih manjina biraće članove svojih nacionih savjeta nacionalnih manjina, a to su bošnjačka, albanska, aškalijska, bugarska, bunjevačka, vlaška, grčka, egipatska, mađarska, njemačka, poljska, romska, rumunska, rusinska, slovačka, slovenačka, ukrajinska i češka.

 

Sana / Tekst: Džana Džanković, N1 / Foto: Vahid Murtezić

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img