Home Vijesti Otvoren 63. Sajam knjiga u Beogradu

Otvoren 63. Sajam knjiga u Beogradu

1198
0

U Beogradu je počeo 63. Međunarodni sajam knjiga. Učešće uzelo oko 1.000 izlagača iz zemlje i inostranstva, a sajam se održava pod geslom “Radost čitanja”.  Uprava IU u saradnji sa studentskim parlamentom organizira posjetu sutra. Izdavački centar Internacionalnog univerziteta na sajmu će predstaviti udžbenike brojnih profesora iz oblasti ekonomije, prava i filologije.

  • Mi smo već prepoznatljivi po Festivalu knjige koji je kao institucija IUNP i biblioteka ovog Univerziteta, svake godine organiziramo u našem gradu. To pokazuje kolika je naša svijest da je knjiga više nego neophodna, bez obzira na mjesto, vrijeme i godine čitaoca, to je simbol dobroobrazovanog čovjeka. Samim tim, beogradski sajam knjiga kao jedna matična institucija takve vrste je za nas inspirativna, kako za naše studente koji time stiču jedan širi opseg opšte kulture i jednog premanentnog obrazovanja tako i za instituciju koja im pruža samo najbolje – kazala je mast. Rejhana Selmanović, upravnica biblioteke Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru.

Pored udžbenika, biće izložene i publikacije Univerzitetska misao, Ekonomski izazovi i Pravne teme. Predsjednik studentskog paralamenta istakao važnost posjete sajmu.

  • Mogu reći da se odazvao veliki broj studenata, i svi jedva čekamo da odemo tamo i ono što je bitno kod svih naših studenata jeste da mogu kupiti literaturu koju ne mogu naći u Novom Pazaru – kazao je predsjednik studentskog parlamenta IU, Hamza Dolovac.

U sali 4 Matica bošnjačka izložila svoja i najvažnija izdanja bošnjačkih autra.  Promocija djela „Academia“ autora akademika muftije Muamera Zukorlića biće upriličena sutra u sali “Borislav Pekić’ u 13h. U istoj sali u petak od 10h biće upriličena promocija i ostalih izdanja Matice bošnjačke.  “Školski dan” je 25. oktobra, a “porodični dani” su 22. i 23. oktobra.

Sana / Tekst: Džana Džanković / Foto: Vojvodina.info