Nakon murala pristalice SDP-SDA koalicije uništile i transparente Matice bošnjačke

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Stranka pravde i pomirenja obavještava javnost, da se u noći između 21. i 22. oktobra dogodio vandalski čin, te da je šest predizbornih transparenata Matice bošnjačke, koji su bili postavljeni na ulazno-izlaznim pravcima iz Sjenice, kao i u centru grada uništeno i uklonjeno.

SPP podsjeća da je ovo samo jedan u nizu kako navode vandalskih činova aktualne vlasti koju čine SDA i SDP, nakon nedavnog skidanja i uništavanja transparenata, plakata i murala u Novom Pazaru i nakon skidanja zastava i transparenata od strane istih na prethodnom izborima i pored apela SPP-a i insistiranja da se proces lijepljenja plakata i postavljanja transparenata odvija na fer i korektan način.

Jasno je da je to još jedan gnusni čin opštinske vlasti, koja je u potpunoj panici i strahu od gubitka predstojećih izbora za Bošnjačko nacionalno vijeće, navode u Stranci pravde i pomirenja.

Zahtjevaju od Policijske stanice Sjenica da utvrdi identitet izgrednika te da ih hitno privede, obzirom da se u blizini većine transparenata nalaze kamere preko kojih se mogu utvrditi počinioci ovih krivičnih djela.

SPP poziva svoje članove, aktiviste, simpatizere da ostanu pribrani i da ne odgovaraju na ove provokacije jer je, kako navode, jedini cilj onih koji na ovim izborima idu u historiju da izazovu incidente kako bi dobili pozornost javnosti i uticali na demokratsko opredjeljenje građana koji masovnu podršku daju Listi Matica bošnjačka – akademik Muamer Zukorlić Muftija.

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img