Nosilac liste „Matice bošnjačke“ akademik Muamer Zukorlić u emisiji “Rezervisano” o važnosti izbora za BNV

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Nosilac liste „Matice bošnjačke“ na predstojećim izborima za Bošnjačko nacionalno vijeće i predsjednik Stranke pravde i pomirenja akademik Muamer Zukorlić bio je gost emisije “Rezervisano” TV Priboj.

Tema emisije bili su predstojeći izbori za Bošnjačko nacionalno vijeće. Akademik Zukorlić naglasio važnosti ovih izbora.

“Činjenica je nažalost da su građanima bošnjačke nacionalnosti interesantniji lokalni izbori, to je logično jer su aktuelni političari tako stvari postavili, da je najbitnije tamo gdje su pare, gdje su interesi, gdje može da se trguje komadom vlasti, pa onda podijelite motokultivatore, krave i onda te ljude držite kao taoce, kao neko svoje roblje i oni moraju da vas glasaju ili ukoliko ne glasaju, mogu izgubiti radno mjesto itd, to je ucjena. Ja se borim protiv toga, ja sam neko ko je apsolutno predan slobodarskom duhu i slobodarskoj orijentaciji, ja želim da moj narod bude Slobodan i da moj narod zna šta bira. ”

Na pitanje da li može na izborima za BNV doći do bošnjačkog jedinsta i pomirenja bošnjačkih lidera, akademik Zukorlić kazao da može.

“To je vrlo jednostavno ali ima jedan preduslov a to je naša pobjeda, jer sve smo drugo probali osim našu pobjedu, prema tome, pokazalo se da kada Ugljanin dominira Bošnjačkim nacionalnim vijećem, to Bošnjačko nacionalno vijeće se koristi za izazivanje sukoba među muslimanima, to Bošnjačko nacionalno vijeće se koristi za rušenje Islamske zajednice, iz tog BNV-a je Ugljanin kliknuo da ne postoji više Mešihat Islamske zajednice te da je sada BNV nosioc vjerske odgovornosti. Iz BNV-a je izvršena agresija na Islamsku zajednicu i jedini način je oslobodađanje i deprivatizacija BNV-a.”

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img