IT industrija i poziv kojeg prati mladi

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

IT industrija jedna je od tri najveće izvozne grane u Srbiji, pored automobiliske industrije i poljoprivrede, a izvoz IT industrije Srbije je prošle godine bio više od 900 miliona evra. U emisiji Magazin govorili o važnosti informacionih tehnologija.

  • Možemo reći da je IT pokretačka industrija koja će zaista promijeniti ovaj svijet. Za one koji se žele baviti ovim poslom savjetujem da završe fakultet, jer se na fakultetu podrobnije uči, od prve godine do četvrte vi pređete više od 20 kurseva. To je nešto što se mora proći – kazao je Enver Biševac, programer, i profesor na IUNP.
  • Taj spektar znanja koji su neophodni, imamo npr. algoritme i druge programe oni moraju sada sve naknadno učiti. Uopšte nisu svjesni da se nalaze u teškim vodama, ne mogu napredovati u firmi i na taj način dolaze do problema – kazao je Elvir Musić, student na Departmanu za računarstvo IUNP

A mnogi žele ostati u svom gradu i biti aktivni korisnici društva.

  • Fakultet ima kurseve istina je, ali ti kursevi također moraju da se radi, kući se mora istraživati, iskreno ja bih se potrudio prvo da apliciram u Novom Pazaru, želim ostati ovdje, želim biti koristan društvu, a prije svega i svojoj porodici – kazao je Džemil Dupljak, student na Departmanu za računarstvo IUNP.

Cijelu emisiju gledajte u subotu u 20h.

 

Sana / Tekst: Džana Džanković / Foto: Vahid Murtezić

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img