Home Rubrike Vijesti 14 lažnih prijava otmice djece u zadnjih 15 dana

14 lažnih prijava otmice djece u zadnjih 15 dana

638

U posljednjih 15 dana bilo je oko 14 lažnih prijava pokušaja otmice djece, u 90% slučajeva djeca su izmislila događaj da bi opravdala izostanak iz škole, kazao direktor policije Vladimir Rebić, te dodao da roditelji ovakve informacije ne smiju prvo dijeliti putem dreštvenih mreža već odmah prijaviti policiji.

  • Apelujem na roditelje i nastavnike, sve koji šire ovakve vesti na društvenim mrežama, da to prijave prvo policiji. Jer ako je to tačno, a objavi se na društvenim mrežama, mi smo upozorili izvršioca krivičnog djela – naglasio je Rebić.

Osvrnuo se i na slučaj iz Novog Pazara.

  • Konkretno u Novom Pazaru dječak se igrao sa drugovima, zakasnio sa velikog odmora da bi nakon toga nastavnici rekao da su pokušali d aga namemu u vozilo. Također djevojčica u Rumi je pretpostavljam kako narod kaže u strahu kada je vidjela vozilo iza sebe, ušla u dvorište svojih rođaka, vozilo je nastavilo dalje, policija je došla na lice mjesta, pregledali smo kamere, pokušali da nađemo vozilo prema njenom opisu, ono je nestalo – dodao je direktor Ružić.

To što je od početka godine prijavljen nestanak 500 mališana, Rebić pojašnjava da tu nije riječ o otmici djece već o odlasku djeteta iz kuće ili iz ustanove koja ga štiti obično zbog nekog nezadovoljstva životom.

Izvor: TV Pink, Blic.rs

 

 

Previous articleDr. Šemsudin Plojović: Otvaranjem Lidl-a poboljšat će se pozitivna konkurencija
Next articleKK „Novi Pazar“ zablistao u prepunoj dvorani “Pendik”