Home Vijesti PRITISAK MJEŠTANA – Gradonačelnik obećao da će dati saglasnost, pa izneverio obećanje

PRITISAK MJEŠTANA – Gradonačelnik obećao da će dati saglasnost, pa izneverio obećanje

301
0

Mještani više novopazarskih naselja zajedno sa predstavnicima Stranke pravde i pomirenja zatražili su danas sastanak sa gradonačelnikom Novog Pazara, Nihadom Biševcem. Obezbjeđenje Gradske uprave pokušalo da spriječi ulazak građana u zgradu, međutim pod pritiskom mještana, obezbjeđenje se povuklo a gradonačelnik pristao da održi sastanak. Mještani su tražili odgovor zašto grad ne želi da potpiše saglasnost za asfaltiranje ulica, za koje je Muftija Muamer Zukorlić obezbijedio sredstva, uradio projekat i odredio izvođače.

Mještani poručili da se nadaju da će se uskoro početi sa radovima, te da će problemi i opstrukcije koje su do sada imali biti otklonjene.

“Godinama molimo i kumimo opštinske vlasti i SDA i SDP da nam odrade ulice u Selakovcu. Prije nekoliko dana došli su iz Stranke pravde i pomirenja, obavijestili građane da su oni obezbijedili određena sredstva za asflatiranje ulica, što smo oberučke prihvatili. Danas smo imali sastanak sa gradonačelnikom, obećao je da će dati saglasnost.”

“Mi iz naselja Ćerimidžinica već 8 godina od kako smo predali projekat za asfaltiranje ulice, nismo dobili odgovor. Trebalo iskoristi ovu šansu, da nam se put uradi bez ikakvog troška po budžet grada. Šteta bi bilo da propadnu tolika sredstva, dobili smo 20 ulica za dobrobit svih građana.”

“Ja sam iz ulice Dubrovačka 422 u toj ulici se nalazi džamija. Pozvao bih gradonačenika da vidi situaciju kakava je petkom, kada je džuma, kada je kiša, kada se blato unosi u džamiju.

“Ja sam iz Rajčinovića, dobili smo ponudu da nam se proširi put i uradi kišna kanalizacija. Niko ne traži niko učešće, niko nas ne uslovljava da se zahvaljujemo nekom i niko nas ne pita u koju smo stranku. Ja sam rekao da sam u SDP, rekli su mi da to ne smeta, mi radimo put narodu. Onda sam istog momenta prihvatio i došao ovdje, lijepo su me prihvatili.”

“Ja sam iz ulice u blizini osnovne škole u Selakovcu, evo već 20 godina čekamo na asfalt. Sad nam se pružila šansa, jedino se od opštine traži jedan potpis. U 21. vijeku ne bi trebali da se mi sakupljamo oko opštine, ovo je sramota i grehota od Boga i od naroda.”

Predsjednik političkog savjeta SPP-a i odbornik u Skupštini grada Novog Pazara dr. Admir Muratović kazao da je na sastanku načelno dogovor postignut i da je gradonačelnik Biševac obećao da će potpisati saglasnost.

“Napravili smo određenu vrstu dogovora. Stručne službe sastavljene od predstavnika Stranke pravde i pomirenja i građana Novog Pazara, imaće sastanak sa ovlaštenim predstavnicima nadležnih institucija. Do ponedjeljka do deset sati mora se iznaći model za rješavanje kako bi se krenulo sa asfaltiranjem ulica koje se obezbijeđene inicijativnom narodnog poslanika akademika Muamera Zukorlića. Ono što tražimo jeste da se taj dogovor ispoštuje. Većina ulica je odmah spremna da se asflatira. Ono što smo dobili kao potvrdu od gradonačelnika jeste da za one ulice gdje ne postoji potreba da se bilo šta doda u dokumentaciji asflatiranje će početi odmah. Dakle, asflatiranje je moglo da počne i prije nedelju dana ali vidite da smo bili upravu da treba samo taj potpis. Drago nam je da je taj potpis danas obezbijeđen. Do ponedeljka do 10h radićemo ako treba dan i noć zajedno sa njima da nađemo rješenje da se 20 ulica u Novom Pazaru asfaltira.” kazao je dr. Muratović.

On je pozvao građane da budu pripravni i da prisustvuju sjednici Skupštine grada koja je zakazana za ponedeljak od 10:00 časova, ako se ne riješe ovi problemi.

“Kao odbornici Stranke pravde i pomirenja mi smo već danas podnijeli zahtjev da se dobije dozvola za sve ove ulice. Ukoliko ne odbije odgovor do ponedeljka do 10:00 časova, pozivamo građane svih ovih naselja da prisustvuju sjednici Skupštine, na to imaju pravu, pa neka tamo vide i suoče argumentaciju i od predstavnika vlasti čuju zašto oni ne dozvoljavaju da se asfaltiraju te ulice. Još jednom podvlačim da su ovi ljudi bili svjedoci da se to opstruira, pričom da je potrebno tehnički, potrebno je pravno. Gospodo svi znamo da kad se nešto hoće vrlo lako se i može, kad se nešto neće onda se formiraju komisije, onda se pravnom procedurom to pokušava opstruirati. Taj novac je obezbijeđen, mi nećemo dozvoliti da nam sutra neko u Beogradu kaže mi smo vam dali sredstva, niste mogli da ih realizirate zato što su vam to vaši to onemogućili. Ovo je naš grad, mi smo građani ovog grada i mi nećemo dozvoliti da nikome da opstruira. Mi vjerujemo da ukoliko se gradonačelnik bude držao riječi koji je obećao, da ćemo do ponedeljka završiti ove stvari.” poručio je dr. Muratović.

Predsjednik Nadzornog odbora Stranke pravde i pomirenja dr. Ferid Bulić kazao da vjeruje da će problem uskoro biti, te da će se početi sa otklanjanjem nepravde prema mještanima novopazarskih naselja.

“Veoma je važno da se sredstva utroše. Niko ne pita građane koje su partije, oni su građani Novog Pazara, oni su građani koji trebaju da imaju asfalt u 21. vijeku. Žalosno je što mještani danas nemaju osnovne uslove za život.”