PREVARIO GRAĐANE – Gradonačelnik Biševac povukao odluku o asfaltiranju ulica

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Nakon što je građanima obećao da će dati saglasnost za asfaltiranje ulica, obećanje trajalo samo dva sata. Gradonačelnik Novog Pazara povukao svoju odluku. 

-Mene ne zanima razlog da li zbog pritisaka ili ne. Ti si, gradonačelniče, gradonačelnik Novog Pazara. Obećao si ljudima iz Selakovca prije dva sata da se može asfaltirati. Sada si dobio direktivu i zabranio da se asfaltira. To je skandal! Drugo, želim da znaju građani Novog Pazara do ovog momenta a to su vidjeli oni danas; i pored toga što su stavili ovdje obezbjeđenje na kulturan i dostojanstven način ušli smo u ovu zgradu jer to je naša zgrada i ovdje nam niko ne može zabraniti ulazak. Od ovog trenutka mi građane nećemo sprečavati da na sve moguće načine uzmu svoja prava ovdje, kaže, između ostalog, prof.dr. Admir Muratović, odbornik SPPa u Skupštini Grada.

Prema riječima Edina Zećirovića državnog sekretara u Ministarstvu građevinarstva, do rješenja je pokušano doći na ljudski način.

-Na početku dana postignuti su neki konkretni dogovori. Međutim, umeđuvremenu smo dobili nekoliko dokaza, čak i pisanih, koji idu u prilog tome da je gradonačelnik samo pokušao kupiti vrijeme kako bi prolongirao ono što ga čeka već naredne sedmice. Ne znam šta pokušava da radi, ali ovo što radi nema nikakvog smisla, kaže Zećirović.

Da podsjetimo, jutros su mještani više novopazarskih naselja  zajedno sa predstavnicima Stranke pravde i pomirenja zatražili sastanak s gradonačelnikom Biševcem. Iako je obezbjeđenje Gradske uprave pokušalo  spriječiti ulazak građana u zgradu, sastanak je ipak održan.

Nakon sat vremena razgovora izgledalo je da je konačno dobivena saglasnost Grada da se krene s asfaltiranjem 20 ulica nakon čega su i građani izrazili nadu da će do toga zaista i doći

“Godinama molimo i kumimo opštinske vlasti i SDA i SDP da nam odrade ulice u Selakovcu. Prije nekoliko dana došli su iz Stranke pravde i pomirenja, obavijestili građane da su oni obezbijedili određena sredstva za asflatiranje ulica, što smo oberučke prihvatili. Danas smo imali sastanak sa gradonačelnikom, obećao je da će dati saglasnost.”

“Mi iz naselja Ćerimidžinica već 8 godina od kako smo predali projekat za asfaltiranje ulice, nismo dobili odgovor. Trebalo iskoristi ovu šansu, da nam se put uradi bez ikakvog troška po budžet grada. Šteta bi bilo da propadnu tolika sredstva, dobili smo 20 ulica za dobrobit svih građana.”

“Ja sam iz ulice Dubrovačka 422 u toj ulici se nalazi džamija. Pozvao bih gradonačenika da vidi situaciju kakava je petkom, kada je džuma, kada je kiša, kada se blato unosi u džamiju.

“Ja sam iz Rajčinovića, dobili smo ponudu da nam se proširi put i uradi kišna kanalizacija. Niko ne traži niko učešće, niko nas ne uslovljava da se zahvaljujemo nekom i niko nas ne pita u koju smo stranku. Ja sam rekao da sam u SDP, rekli su mi da to ne smeta, mi radimo put narodu. Onda sam istog momenta prihvatio i došao ovdje, lijepo su me prihvatili.”

“Ja sam iz ulice u blizini osnovne škole u Selakovcu, evo već 20 godina čekamo na asfalt. Sad nam se pružila šansa, jedino se od opštine traži jedan potpis. U 21. vijeku ne bi trebali da se mi sakupljamo oko opštine, ovo je sramota i grehota od Boga i od naroda.”

Posljednja odluka gradonačelnika potpuno je za sve neshvatljiva. Još jutros je odbornik SPPa u Skupštini Grada Admir Muratović pozvao građane da u slučaju ovakve situacije prisustvuju sjednici Skupštine koja će biti održana u prostorijama Doma omladine u ponedjeljak od 10 sati.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img