“U žiži” sa kandidatkinjom za vijećnika Jasminom Nikšić

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Gost emisije “U žiži” na Refref radiju bila je kandidatkinja za vijećnika liste “MATICA BOŠNJAČKA – AKADEMIK MUAMER ZUKORLIĆ MUFTIJA” Jasmina Nikšić.

Bilo je riječi o značaju BNV-a, o opstrukcijama koje su se dešavale unutar Vijeća u proteklom periodu, te o problematici oko udžbenika za Bosanski jezik.

“Mi smo u BNV-u imali jedan mrak, rekla bih medijski mrak, iako je svjetlo bilo upaljeno. Predsjednik Vijeća je zabranjivao da se snimaju sjednice. Pravnik sam pa to znam, a sigurna sam i mnogi drugi laici da su sjednice Vijeća javne, te da niko nema pravo da zabrani snimanje. Tu je bila zabranjivana i upotreba telefona, iako danas ni djeci u školama ne brane telefone. Naši vijećnici su se do kraja trudili da budu konstruktivni, da budu tu, iako niti jedan naš prilog nije prihvaćen. Valjda je taj medijski mrak imao za cilj da sakrije od očiju javnosti sve ono što se dešavalo u BNV-u”, ističe Jasmina Nikšić.

Bilo je riječi o udžbenicima na Bosanskom jeziku, gdje je konstatovano da nije zatražena pomoć kod izrade niti od jednog vijećna liste “Za Bošnjake, Sandžak i Muftiju”.

“Nažalost, niko nije htio zatražiti pomoć, iako u našim redovima imamo brojne stručnjake filologe i to sa prve katedre na bosanskom jeziku na Balkanu”, istakla je vijećnica Nikšić.

Ono što svaki svjestan i savjestan čovjek treba da uradi jeste da zastane i razmisli šta su to nosioci drugih listi učinili za narod u prethodnom periodu, poručila je vijećnica Nikšić.

Osvrnula se i na činjenicu da je, kako kaže, BNV bilo poistovijećeno sa strankom SDA Sandžaka, te isto zloupotrebljivano u stranačke svrhe.

Pratite emisiju “U žiži” uživo na Refref radiju svake srijede od 12h, a prenos emisije na Sandžak televiziji istog dana sa početkom u 20h.

 

SANA – Hamza Škrijelj
FOTO: SANA

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img