Home Vijesti Održan tradicionalni Jesenji kros učenika osnovnih i srednjih škola

Održan tradicionalni Jesenji kros učenika osnovnih i srednjih škola

537
0

Na Atletskom stadionu organiziran je tradicionalni Jesenji kros učenika osnovnih i srednjih škola. Najbolje plasirana tri takmičara u svim kategorijama dobila su diplome i medalje.

direktor Sportskog saveza istakao da je ovo takmičenje jedno od najuspješnijih takmičenja do sada.

“Cilj današnje trke je da okupimo što veći broj djece kako iz osnovnih, tako i srednjih škola, sve sa željom da djeca svojom privrženošću pokažu jedan zdrav način života, a svakako ovo je prilika za stručne ljude iz AK Novi Pazar da izvrše još jednu selekciju djece koja će se u budućnosti baviti atletikom.”

trenet Atletskog kluba Novi Pazar kazao da najbolji medju takmičarima stiču pravo nastupa na predstojećem krosu RTS-a, koji je na program 13. oktobra u Rekovcu.

“Prikupljao sam imena takmičara koji će da idu, sutra ćemo da napravimo neki zajednički trening i od tih takmičara ćemo da odaberemo još manji broj njih koji će da pođu na finalnom krosu RTS-a u Rekovcu. ”

Takmičenje je organizirao novopazarski Sportski savez i Savjet za školski sport, u saradnji sa Sportsko sajamskom ustanovom Pendik, Atletskim klubom Novi Pazar  gradskom sudijskom organizacijom, a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta i grada Novog Pazara.

SANA – Adaleta Sejdović-Hamzić

FOTO – SANA