Novi zakon o tehničkom pregledu vozila pozitivan za pojedine firme

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

 

Više od četiri mjeseca prošlo je od kada su se počele prakticirati strožije zakonske odredbe prilikom obavljanja tehničkog pregleda vozila. 60-ih godina firma „Autoremont servis“ u Novom Pazaru počela je sa radom i jedna je od rijetkih kojoj novine u zakonu ne smetaju. Nijazija Lekpek, vlasnik firme je kazao da se u zadnjhih 20 godina kod njih nije ništa promijenilo.

  • I tada se vodilo računa da vozilo bude lijepo da lijepo izgleda, da pet posto površine vozilo može biti negdje flekavo ili nešto slično što je i sad isto, ali su se ljudi uzbunili iz razloga što tu ima malo više vozila koja nisu papirološki ispravna a sada mora da se detaljno pregleda vozilo, mora da se snimi broj šahsije, broj motora i sada više nema mjesta za manipulaciju – kazao je Nijazija Lekpek, vlasnik tehničkog pregleda „Autoremont servis D.O.O.“ za Sandžak TV.

Gospodin Lekpek raspolaže dugom tradicijom i iskustvom, on je istakao da su novine važne kada je riječ i o bezbjednosti vozača i drugih lica.

  • Sigurno da će za opštu bezbjednost saobraćaja to biti jedan veliki plus, prvo što se time štiti vozač a štiti se i onaj koji prolazi pored njega, iza njega, ispred njega. Dakle, on ne može razmišljati samo o sopstvenoj sigurnosti već i o pješacima, kolegi koji mu dolazi u susret. Opšta je tendencija da će biti neuporedivo bolje stanje ako je vozilo ispravno – dodao je Lekpek.

Novim odredbama se predviđa pet fotografija sa tehničkog pregleda vozila, dok se uskoro očekuje i video-zapis kompletnog pregleda. Dužina trajanja od sada je oko 45 minuta. Sva oštećenja automobilu koja mogu utjecati na vožnju moraju se prethodno popraviti da bi vozilo prošlo tehnički pregled.

 

Sana / Tekst: Džana Džanković / Foto: Vahid Murtezić

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img