Home Vijesti DRŽAVNI SEKRETAR REDŽEPOVIĆ NA MEĐUNARODNOM SAVJETOVANJU NA ZLATIBORU

DRŽAVNI SEKRETAR REDŽEPOVIĆ NA MEĐUNARODNOM SAVJETOVANJU NA ZLATIBORU

282
0

Državni sekretar u ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zaim Redžepović danas, 4. oktobra 2018, na Zlatiboru učestvovao je na otvaranju Godišnjeg međunarodnog stručnog savjetovanja u organizaciji Udruženja za radno pravo i socijalno osiguranje Srbije.

U svom obraćanju Redžepović je istakao da su donijeti Zakoni o pojednostavljenom radnom angažovanju na sezonskim poslovima u određenim djelatnostima, zapošljavanju stranaca, o izmjenama i dopunama Zakona o mirnom rješavanju radnih sporova i izmjene Zakona o uslovima za upućivanje zaposlenih na privremeni rad u inostranstvo i njihovoj zaštiti, te najavio završetak Nacrta zakona o štrajku.

U izjavi za medije državni sekretar je naglasio da su ove aktivnosti usmjerene ka harmonizaciji našeg radnog i socijalnog prava sa standardima Evropske unije u što većoj mjeri.

Savjetovanju su danas prisustvovali i eminentni profesori iz ove oblasti prava, prof. dr Senad Jašarević, prof. dr Predrag Jovanović, prof. dr Željko Mirjanić, kao i sudija vrhovnog kasacionog suda Republike Srbije Predrag Trifunović, kao i ispred Republičke agencije za mirno rješavanje radnih sporova govorio je dr. Ivica Lazović.

(SANA)