Sutra 11 godina od agresije na IZ-u u Srbiji

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Mešihat IZ-e u Srbiji sutra će upriličiti tribinu na temu Jedanaest godina od agresije na Islamsku zajednicu u Srbiji. O tribini, ali i o drugim događajima upoznao nas je generalni sekretar Mešihata IZ-e u Srbiji, gospodin Samir Škrijelj.

  • Tribina će biti održana na FIS-u sa početkom u 19h. Izlagači na tribini će biti predsjednik Mešihata IZ-e u Srbiji muftija dr. Mevlud ef. Dudić, narodni poslanik muftija akademik Muamer ef. Zukorlić i direktor Medrese Gazi Isa-beg dr. Rešad ef. Plojović. Nakon ove tribine, u biblioteci FIS-a bit će upiličena izložba fotografija na temu Agresija na Islamsku zajednicu.

Izložba fotografija ima za cilj da se putem panoa građani podsjete na važnije događaje u tijeku jedanaestogodišnje agresije na IZ-u sa posebnim akcentom na agresiju koja se dogodila upadom policije u glavnu Sultan Valida džamiju u Sjenici 2007., napad aktivista dr. Sulejmana Ugljanina na Altun alem džamiju iste godine, odbranu FIS-a od sudskih izvršitelja Rasima Ljajića i podsjećanje na druge važne događaje.

  • Večeras će na Sandžak TV biti emitovan dokumentarni film Odbrana Islamske zajednice – kazao je generalni sekretar Mešihata IZ-e u Srbiji, gospodin Samir Škrijelj.

 

 

Sana / Tekst: Džana Džanković / Foto: Vahid Murtezić

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img