Home Vijesti Direktor Đondić učestvovao na konferenciji o osnovnim ljudskim pravima

Direktor Đondić učestvovao na konferenciji o osnovnim ljudskim pravima

368
0

Danas je u amfiteatru Sava Centra u Beogradu u organizaciji Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, delegacije EU u Republici Srbiji i Stalne konferencije gradova i opština, održana konferencija o osnovnim ljudskim pravima pod nazivon: ” Prava, jednakost i građanstvo”.
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević otvorio je konferenciju i prisutnima poručio:
” Želim da svima vama se ovom prilikom zahvalim za to što mislite na Srbiju i njenu budućnost, i što ulažete velike napore da biste doprineli unapređenju prava i jednakosti svih njenih građana. Želio bih da vam pružim svoju punu podršku u tome.
Veliko mi je zadovoljstvo da konstatujem da je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, svojim ozbiljnim i odgovornim pristupom poslu, uz svestranu pomoć ministarstva za EI i moje koleginice ministarke Jadranke Joksimović, zaslužilo poverenje naših partnera iz Evropske unije, i uspelo da Republika Srbija, počev od 02. jula ove godine, od svih zemalja Zapadnog Balkana postane prva učesnica Programa za pravo, jednakost i državljanstvo od 2014. do 2020. godine, za čiju realizaciju sredstva obezbeđuje Evropska komisija.” Ministar Đorđević je pozvao sve zainteresirane da svojim projektima konkurišu za pomenuta sredstva.
Prisutnima se obratila i njegova ekselencija Sem Fabrici ambasador delegacije EU u Srbiji, ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović, rektorica Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović, kao i mnogi drugi predstavnici,Vlade i resornih Ministarstava.
Na poziv Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja konferenciji je prisustvovao i direktor Doma za lica mentalno ometena u razvoju Omer Đondić. “Danas smo prisutvovali vrlo sadržajnoj konferenciji na kojoj su izlagači najeminentniji članovi Vlade, ministri i Delegacije Evropske unije u Srbiji a na delgiranu temu ljudskih prava. Evidentno je da se naša zemlja kao država u tranziciji susreće sa mnogo poteškoća na polju ostvarivanja svih ljudskih prava. Danas su naročito tretirana pitanja rodne, nacionalne, vjerske i druge ravnopravnosti sa akcentom na inkluziju manjinskih grupacija i kategorija naših sugrađana, roma, osoba sa invaliditetom…Imao sam priliku upoznati gospođu Tanju Miščević, šeficu progovaračkog tima Srbije sa EU, gospođu Stanu Božović državnu sekretarku u resornom Ministarstvu kao mnoge kolege iz Socijale, te sa njim razmijeniti iskustva i potrebe.” Poručio je Đondić.
Dorektor Doma je u posljednjih nekoliko mjeseci redovito pozivan na sve značajnije konferencije i forume koje organiziraju resorno Ministartsvo i i udruženja pružaoca socijalnih usluga, svakako i zavređujući pažnju zbog rezultata i kvalitetnih prijekata u ustanovi koju predvodi.

SANA – Enver Đondić

Foto:SANA