Tandir: Zbog pritiska građana Zoranić pobjegao iz Prijepolja

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

 

Tokom burne rasprave u skupštini Prijepolja Bahrija Beganović – Lutka istakao je za govornicom da se, kako kaže, za sve u opštini pita Samir Tandir, optuživši ga pritom za reket.

“Gospodin Samir Tandir, on ti je i načelnik i predsjednik i sve. Ljudi, to stvarno nema smisla. On je i nadzorni organ, ma on je sve što postoji u opštini. Da je to predsjednik opštine dozvolio, ja zaista ne mogu da vjerujem. Sto hiljada eura mi je tražio, pa je spustio na pedeset hiljada da bi asfaltnu bazu ja pustio da radi. E ne može Samire Tandiru. I da završimo sa Muftijom, kaže, a nikad me nije odveo kod Muftije”, rekao je Beganović.

Tandir je za govornicom istakao da je sve što je Beganović rekao već mjesecima planiran, kako navodi, igrokaz između Beganovića i vrha stranke SDP.

“Ja se samo nadam da će ovog puta Rasim Ljajić za sve laži koje vam je rekao da izgovorite o meni da vas dostojanstveno plati, a ne da vas prevari kao prošli put što vas je prevario. Ovaj igrokaz režirao je Sirak pusti bez igdje ikoga koji se zove Kasim Zoranić”, poručio je Tandir.

I dok su u subotu u požaru u Novom Pazaru gorjeli živi ljudi, delegacija SDP-a na čelu sa Rasimom Ljajićem i Kasimom Zoranićem boravila u Prijepolju na skupu paravjerske tvorevine, davajući im tim činom otvorenu podršku. Navodi gospodina Tandira ovog vikenda dobili epilog. Naime, u separeu prestižnog lokala u Prijepolju, nakon spomenutog skupa, na Facebook profilu Prijepolje insajder u javnost izašla slika na kojoj se vidi kako skupa sjede i razgovaraju Beganović i Zoranić. Kontaktirali smo gospodina Samira Tandira i upitali za komentar ovog događaja, obzirom da je javnost bila u prilici slušati Zoranića za skupštinskom govornicom u Novom Pazaru kako ga neosnovano vrijeđa. On ističe da su prisutni u lokalu jedva obuzdali građane koji su se okupili, dodajući da su pojedinci ogorčeni, jer nisu zaboravili šta je, kako navodi Tandir, Kasim Zoranić radio 2008. godine u Prijepolju.

“Mislim da je u subotu Kasimu Zoraniću postalo jasno da teritorija opštine Prijepolje nije pazaraska skupština. Žao mi je što je žurno, bez osvrtanja, gotovo trčući napustio opštinu Prijepolje, jer su prisutni građani htjeli sa njim da ukrste argumente i da mu pojasne stvari o politici, halal standardu i o Rokiju Balboi. Kasim Zoranić je svojim političkim djelovanjem nanio mnogo štete Bošnjacima, te nije dobro došao u opštinu Prijepolje. Građani su počeli spontano da se okupljaju u kafiću gdje se Zoranić pojavio, jedva smo uspjeli da ih obuzdamo. Malo je falilo da situacija eskalira, jer ljudi nisu zaboravili šta je Kasim Zoranić radio u Prijepolju 2008. godine”, kazao je Tandir.

U februaru 2017-te godine u intervjuu za Sandžak televiziju Bahrija Beganović – Lutka govorio je o, kako navodi, kriminalnim radnjama u kojima je glavnu riječ vodio Kasim Zoranić, a ovaj dio smo izdvojili za današnje izdanje Dnevnika.

“Nažalost, Rasim Ljajić je doveo iz Pazara ljude sa sumnjivim porijeklom i išli su tako i prijetili sa onim njegovim inspektorom, tada je bio glavni inspektor u državi nažalost , jedan od većih kriminalaca koji je meni prodavao falš paštete “Argeta”, Kasim znam da se zove. E on je išao od privrednika do privrednika, ovome uzme 600 000 ovome 800 000, pa ovome 600 000 pa ovome 800 000. Našeg predsjednika stranke gospodina Bata Sadovića pozvao je u hotel na piće i nudio mu je veliki novac da pređe kod njih ili da odustane od Demokratske partije Sandžaka da bi ona propala”, ističe Beganović.

 

SANA – Hamza Škrijelj

FOTO: SANA

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img