Home Vijesti IUNP – Dodjela indeksa novoj generaciji studenata 2018/19

IUNP – Dodjela indeksa novoj generaciji studenata 2018/19

301
0

No automatic alt text available.

Dodjelom indeksa u Velikoj sali Internacionalnog univerziteta zvanično je otpočela studijska 2018/2019 godina.

Prisutnima se obratio rektor IUNP-a prof. dr. Suad Bećirović uputivši im par savjeta za uspješno studiranje.

“Želim iskoristiti ovaj trenutak da novim studentima dam nekoliko savjeta. Današnji dan predstavlja novu fazu vašeg obrazovanja. Od danas počinje vaše visoko obrazovanje. Ovo je bitna transformacija. Da li i gdje studirati, to je vaša odluka koju sami donosite. Ja vam čestitam na tome što se odlučili studirati, te što ste izabrali najbolje mjesto, a to je Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru. Ono što vam mogu obećati jeste da će se svi ljudski resurski na ovom univerzitetu staviti Vama na raspolaganje. Želim vam čestitati ovaj dan, neka vam bude uspješna i sretna ova 2018/2019 akademska godina”, istakao je rektor dr. Bećirović.

Predsjednik Studentskog parlamenta Hamza Dolovac prezentacijom je upoznao nove studente sa svim službama kojim Univerzitet raspolaže, te šta se to sve stavlja na raspolaganje novim studentima.

Prorektor za nastavu prof. dr. Amela Lukač-Zoranić uručila je prve indekse novim studentima, a nakon nje i ostali rukovodioci departmana.

Studenti su nakon dodjele indeksa krenuli na uvodna predavanja i upoznavanje sa nastavnim osobljem Univerziteta.

Učenjem fatihe i minutom šutnje izraženo saučešće žrtvama subotnjeg požara u Novom Pazaru.

Image may contain: one or more people, crowd and indoor

https://www.facebook.com/uninp/?__tn__=%2Cd%2CP-R&eid=ARC16Jm3y_KaYnLE57S2DYxKP_FdQvlGlWHWAKNE97cwtGJLkPCq-9rVrZLqN-jmLiaX_DrI5fehVtCM

 

SANA – Hamza Škrijelj
FOTO: IUNP