BKZ Luksemburg: Dajemo podršku “Matici bošnjačkoj” i muftiji Muameru Zukorliću

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Bliži se dan kad Bošnjaci Sandžaka dobijaju šansu da veoma značajan državni organ, nacionalnu i kulturnu instituciju Bošnjaka – Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV) otrgnu od učmalosti, privatiziranosti, porobljenosti i vrate mu funkciju koju je oduvijek trebalo imati, a to je da se istinski zalaže za obrazovanost Bošnjaka, informisanost, jezik i pismo, kulturu i sve ono što pomaže uspješnoj afirmaciji bošnjačkog identiteta.

Sve što je bilo loše ostat će za nama, i izborne krađe od strane onih u čijim je rukama dosad bilo, i obesmišljavanja njegove funkcije, promocije udžbenika lošeg kvaliteta koje naši mladi nisu mogli koristiti, neuspjele implementacije nastave na bosanskom jeziku i sve je to danas iza nas.

Pred nama je, ako Bog da, otvaranje vrata ljepšoj budućnosti za naše voljene generacije, ostvarivanje njihovog prava na obrazovanje, jezik, pismo, informisanje, kulturu, tradiciju, implementaciju kvalitetne nastave na bosanskom jeziku, izdavanje kvalitetnih udžbenika iz nacionalne grupe predmeta, bosanskog jezika i književnosti, objava velikog broja monografija, udžbenika, brošura i priručnika. Sandžačka omladina zaslužuje najbolje i to će, ovoga puta, i dobiti!

Imamo čast da na ovogodišnjim izborima za BNV možemo glasati za Maticu bošnjačku koja na izbore ide sa listom na kojoj se nalaze eminentni, visoko moralni i narodu uvijek odani stručnjaci, na čelu sa akademikom dr. Muamerom Zukorlićem – Muftijom. To su ljudi koji za sobom imaju ogromne rezultate, koji su mnogo puta svoju sposobnost i moral potvrdili i uz koje se osjećamo potpuno sigurno.

U tom smislu, pozivam sve one koji žele osloboditi Bošnjačko nacionalno vijeće od svega što godinama guši bošnjačko biće, koji žele svojim budućim generacijama veliki razvoj i napredak da daju podršku Matici bošnjačkoj i muftiji dr. Muameru Zukorliću! Zaslužili smo da nam konačno budućnost bude ljepša od prošlosti, da nam bude bolje nego je to dosad bilo. Zaslužili smo da BNV ‘prodiše punim plućima’!

Odbor BKZ-Luxembourg

Predsjednik

Enver Šutkovič

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img