Književni časopisi „Sent“ i „Eckermann“ popularni u Srbiji i regiji

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

47. Književni časopis „Sent“ izašao iz štampe. Posvećen Borislavu Radoviću prvi je u Srbiji koji je okupio i druge pisce koji su imali riječi hvale za velikog književnika. Urednik i osnivač ovog časopisa istakao da je druženje sa Radovićem uvijek bilo obogaćeno novim iskustvom.

  • Odlučili smo se da posvetimo jedan prostor Borislavu Radoviću prvi u Srbiji, prije svih drugih časopisa u Beogradu, Kragujevcu i drugim gradovima. Napravili smo ovaj tematski broj i mogu reći da je plasman dobar, izuzetno je primljen ovih dana god čitalaca – kazao je urednik i osnivač časopisa „Sent“

Podsjetio na jedinstvenost „Senta“ i književnog web časopsa „Eckermann“.

  • Ova dva medija koja ja uređujem su specifični, jedan je papirni i do njega se teže dolazi, a ovaj drugi je na Internetu i lakše se dolazi. To su dvije strategije i to je svjesno tako, ali postoje pisci koji imaju drugu strategiju koju smo mi preusmjerili na „Senta“ da oni koji ga žele da se postaraju da dođu do njega.

Učešće u časopisu „Sent“ uzeli: Dragan Hamović, Marko Avramović, a pored njih i drugih javnih ličnosti, objavljeno i sjećanje Nikole Aleksandra Jerkova, direktora Instituta za književnost iz Beograda Bojana Jovića, Milete Aćimović Ivkova, Slađane Bertuline. Podsjećamo Borislav Radović, jedan je od najznačajnijih savremenih srpskih pjesnika, vrstan prevodilac te istančani esejista.

 

Emisiju možete pogledati putem linka: https://www.youtube.com/watch?v=vgV_eEQkp98

Sana / Tekst: Džana Džanković / Foto: Anel Nezović

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img