Direktor Đondić prisustvovao Forumu korisnika i pružalaca usluga za OSI

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Na poziv direktora Republičkog zavoda za socijalnu zaštitu, direktor Doma za lica mentalno ometena u razvoju Omer Đondić prisustvovao je Forumu korisnika i pružalaca usluga za osobe sa invaliditetom na temu ” Stvaranje uslova za radno angažovanje i zapošljavanje osoba sa invaliditetom”, koji se održavao 27.09.2018.godine u svečanoj sali Narodne banke Srbije u Beogradu.
Forum je otvorio direktor Republičkog zavoda za socijalnu zaštitu gospodin Božidar Dakić a učešće na delegirane temu svojim referatima uzeli su i predstavnici Ministarstva za rad, zapošljavanje,boračka i socijalna pitanja, kancelarije UN u Beogradu, Instituta društvenih nauka kao i međunarodnih udruženja iz Slovenije i Belgije koji se bave problemima zapošljavanja osoba sa invaliditetom.
Forum je organiziran sa ciljem razmijene iskustava i stvaranju uslova za radno angažovanje i zapošljavanje OSI, upoznavanje sa zakonskim okvirima,kao i modelima osnaživanja ove populacije a sve sa ciljem što veće uključenosti osoba sa invaliditetom u otvoreno tržište rada. Direktor Đondić je upoznao kelege sa iskustvom koje ima ustanova Doma u Tutinu a i određenim modelima upošljavanja OSI u privatnim preduzećima u tutinskoj opštini. Donijeti su zaključci da se mora promijeniti pristup prema zapošljavanju OSI ali i da je resorno Ministarstvo puno toga uradilo u prethodnih nekoliko godina.

SANA – Enver Đondić

Foto: SANA

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img