Uspjesi dr. Ferida Hajdarevića i njegovog tima u Priboju

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Sjajan projekt u Industrijskoj zoni u Priboju. Omogućit će brojnim porodicama koje su ostale bez posla nakon zatvaranja FAPa nova zaposlenja. U tom uspijeva, za kratko vrijeme, upravo Pribojac. Otišao u Ameriku, potom u Holandiju i u svom Priboju pokrenuo biznis. On je i doktor, i farmaceut, i veterinar.

Dr. Ferid Hajdarević zadnjih godinu dana osposobio najveći farmaceutski nivo, tzv. Bijelu sobu, historijski projekt za proizvodnju sterilnih rastvora za infuziju.

-Sad smo u jednoj fazi probnoj jer ovo je mjesec kampanje gdje iz testne proizvodne treba da pređemo u komercijalnu proizvodnju, kaže dr. Hajdarević.

Dr. Hajdarević osposobljava radnike. S obzirom na to da su dobri i laboratorijski rezultati vjeruje da je sa svojim timom na dobrom putu. Mladima pružena šansa.

-Meni je zadovoljstvo raditi s profesorom koji je tu spreman da svoje znanje prenese nama, naglašava Dragica Janjić farmaceutski tehnolog.

Proizvode i organsku kućnu hemiju, a već imaju i svoje maloprodajne objekte.

-Čast mi je prvo što radim u kompaniji kod profesora Hajdarevića i što me čovjek obučio i što znam ovaj posao dobro da radim.  Ja ovdje živim, radio sam i u Beogradu, i Novom Sadu ali mi je toga više bilo preko glave. Kad je profesor došao ovdje ja sam tražio posao, primio me, isto kao da sam se rodio, ističe Radoman Lisica.

Njegov mladji kolega Zlatko Mehović priča kako je igrom slučaja  upoznao profesora koji je kroz testove i obuke vidio da sam vrijedan.

-Svakodnevno  učimo sve novo i novo. Ovaj posao ima velike mogućnosti.

 

Četiri tone proizvoda već su izvezli za Holandiju. Veliki napredak za firmu, Priboj, općenito Srbiju.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img