Home Vijesti DOM POMAŽE VAKUFSKU KUHINJU U TUTINU

DOM POMAŽE VAKUFSKU KUHINJU U TUTINU

457
0

U znak zahvalnosti, dobrih odnosa i saradnje, direktor Doma za lica mentalno ometena u razvoju u Tutinu Omer Đondić u pratnji kolege Vehbije Hota, danas je obišao Vakufsku kuhinju i tom prilikom uručio skromnu donaciju u vidu poljoprivrednih proizvoda; krompira,kupusa i luka.

” Nakon uspješne i rodne godine na domskoj ekonomiji u selu Godovo, javila se želja da se dio proizvoda predvidi za potrebe Vakufske kuhinje u Tutinu. Ova pomoć je simbolične materijane vrijednosti ali predstavlja namjeru da se pošalje poruka i pokaže svijest, koliko je važno da se svi pojedinci i kolektiviteti u našoj Opštini uključe u rad kuhinje u Tutinu a u kojoj se, našim sugrađanima skromnijeg imovinskog stanja, dnevno dijeli od 250 do 300 obroka. CHR “Hajrat” je ustanova koja, kao i Dom u Tutinu, prioritetno sprovodi socijalne i humanitarne projekte i misija ovih ustanova je vrlo slična. Zato je neophodno da saradnja koja traje više od 20 godina na nivou Mešihata IZ-e i Doma u Tutinu, bude još prisnija i kvalitetnija” poručio je direktor Doma Omer Đondić.

Rukovodilac Vakufske kuhinje u Tutinu, Meho ef. Fejzović i kolega Nermin ef. Smailagić zahvalili su se na donaciji ali i na interesovanju za rad i potrebe kuhinje u Tutinu, te pozvali sve sugrađane da se uključe u ovaj hajrli projekat.

SANA – Hamza Škrijelj

foto: SANA