Dok je u Sandžaku u tijeku predizborna kampanja za BNV, na društvenim mrežama vodi se paralelna

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Do 4. novembra i izbora za Bošnjačko nacionalno vijeće ima još mjesec i po, prijavljivanje traje do 20. oktobra, a kampanja u Sandžaku uveliko se zahuktava.

Na socijalnim mrežama posebno su aktivini mladi, ali i potencijalni kandidati koji na ovaj način žele procijeniti kakav bi rezultat mogli ostvariti. Na društvenoj mreži „Instagram“ na profilu „Stari dedo“ organizirane su ankete koje su imale za cilj anketirati korisnike za koga će glasati na predstojećim izborima za Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV). Rezultati pokazali da mladi najviše vjeruju listi „Matica bošnjačka – akademik Muamer Zukorlić muftija“ koja je u dvije ankete ubjedljivo savladala listu „Samoopredjeljenje“ dr. Sulejman Ugljanin” a potom i mogućeg kandidata “Stari dedo” koji je i bio domaćin ankete i kojeg je tek mali broj onih koji prate ovaj profil podržao.

Nakon ovih anketa, pojedinci su nastavili sa drugim, pokušavajući na taj način nastaviti razvoj procjena o osobi ili grupi ljudi koji će voditi „Bošnjačko nacionalno vijeće“ u naredne četiri godine.

Nacionalne zajednice u Republici Srbiji, na osnovu Ustava i relevantnih zakona, uživaju kolektivna prava u oblastima obrazovanja, kulture, informisanja i službene upotrebe jezika i pisma.

 

SANA / Džana Džanković / Foto: Facebook

 

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img