Home Rubrike Vijesti Međunarodni projekt “Fudbal zajedno” okupio mlade iz BiH, Crne Gore i Srbije

Međunarodni projekt “Fudbal zajedno” okupio mlade iz BiH, Crne Gore i Srbije

805

Kancelarija za mlade u suradnji sa organizacijom Atina iz Beograda organizirali projekt „Fudbal zajedno“ kao i druženje sa mladima uzrasta do 15 godina. Uz različite sportove na trgu Gazi Isa-bega druženje je trajalo do večeri. Iz Kancelarije za mlade zadovoljni odazivom.

  • Zaista je puno mladih danas uzelo učešće u Novom Pazaru. Na gradskom trgu imamo muzičku i edukativno-kreativnu radionicu ali evo igra se i fudbal, pet na pet, jedan na jedan, što je naše sugrađane i sugrađanke mlade privuklo kao i njihove roditelje – kazala je Aleksandra Majstorović ispred Kancelarije za mlade.

Balkan Alpe Adria podržala realizaciju projekta fudbalskih saveza Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije.

  • Cilj projekta jeste da podstiče na ravnopravnost, te uključivanje manjina, dječaka i djevojčica u fudbal. Fudbal ima mnogo aktivnosti. Novi Pazar je veoma spefičan grad, odabrali smo ga na osnovu preporuka naših partnera fudbalskih škola, koje učestvuju na našim aktivnostima – kazao je David Hudelist iz  Fairplay – VIDC

Aktivnosti se nastavljaju i u drugim gradovima i državama.

  • Naša aktivnost je sastavni dio projekta „Fudbal zajedno“. Mi smo posjetili sve partnerske zemlje, jer su savezi Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore naši saradnici na ovom projektu, također kroz treninge i seminare smo se povezali sa lokalnim partnerima u organizaciji i realizaciji projekta – kazao je Benjamin Dragolj iz Balkan Alpe Adrije.

Igre se završavaju u Vranju kada će odzvoniti za kraj posljednje utakmice ove godine.

 

SANA / Džana Džanković / Foto: Džana Džanković

 

Previous articleMuftija Dudić: Neće nas zaustaviti niti pokolebati da naše džamije budu najljepše
Next article„Moga djeda, Hasan-bega Ćorovića, ubio je njegov sluga Petar Hazanac“