Home Vijesti Izlivena treća ploča na džamiji u Ćerimidžinici

Izlivena treća ploča na džamiji u Ćerimidžinici

282
0

Radovi na džamiji u Ćerimidžinici napreduju punom parom. Danas izlivena treća ploča. Minara napredovala do svog četvrtog metra visine. Tim povodom radove posjetio predsjednik Mešihata IZ-e u Srbiji muftija dr. Mevlud ef. Dudić sa delegacijom koju su činili generalni sekretar Mešihata IZ-e u Srbiji Samir Škrijelj, te direktor medrese Gazi Isa – Beg dr. Rešad ef. Plojović.

Muftija dr. Mevlud ef. Dudić tom prilikom zahvalio se svima koji su sebe ugradili u ovo, kako reče, trajno dobro koje će naći onda kada im bude najpotrebnije, ističući da u izgradnji ove džamije nema smetnji kao što je to slučaj kod renoviranja drugih, obzirom da u ovom naselju vlada sloga i nema zavidnih ljudi.

Čovjek koji je svakodnevno uz radnike, prati radove i vodi računa da sve ide po planu, hfz. dr. Haris ef. Hadžić ističe da su trećom pločom završeni grubi radovi, te da sad slijede oni fini, kao i izgradnja kubadi i minare.

Ovim putem posebna zahvala upućena je firmi “Halavuk”, čiji su radnici svakoga dana od jutra do mraka aktivni na izgradnji, kao i porodici Bećović iz Novog Pazara koja iznosi najviše tereta oko izgradnje, te Dinu Bećoviću iz Njemačke koji je izrazio želju da finansira izgradnju minare. Ovim putem pozivaju se svi vjernici da učestvuju svojim prilozima kako bi džamija bila što prije završena.

SANA – Hamza Škrijelj

FOTO: SANA