Home Rubrike Vijesti Protest zbog smjene direktora u OŠ „Vuk Karadžić“ nastavlja se narednih dana

Protest zbog smjene direktora u OŠ „Vuk Karadžić“ nastavlja se narednih dana

649

Jutros je zvanično počeo protest učenika, roditelja, prosvjetnih radnika i uprave OŠ „Vuk Karadžić“ u Novom Pazaru. Nakon iznenadne odluke Ministarstva provjete o smjeni direktora Zenuna Mučića i postavljanje vršioca dužnosti na to mjesto Mirjane Radosavljević, nezadovoljni odlukom, nastupio je protest.

Alma Rizvanović, nastavnik bosanskog jezika i književnosti u OŠ “Vuk Karadžić“ ukazala na nezadovoljstvo uprave.

  • Posebno naglašavamo da je dopis stigao sa faksimilom, a ne svojeručnim potpisom i nama je to lično zasmetalo.

Gospodin Zenun Mučić, bivši direktor OŠ “Vuk Karadžić” u obraćanju prisutnima uputio jasnu poruku roditeljima, đacima i svima koji su došli podržati protest.

  • Nadamo se da će ovo neko primjetiti. Ukoliko ne, neka rade po svome, a na mene računajte da ću uvijek biti ovdje sa vama, ovako ili onako.

Podrška gospodinu Mučiću velika je, prilikom govora prisutni aplaudirali, podržavali ga, te govorili  da za njih ne postoji druga opcija za izbor direktora.

Nastavnici i uprava najavili da će protest nastaviti do ispunjenja zahtjeva ali uz podršku.

  • Akon as roditelji ne podrže ja mislim da nećemo imati ispunjenje naših zahtjeva. Mi očekujemo od roditelja punu podršku, uvijek su bili sa nama, renovirali su školu od pokrivanja do izgradnje novih učionica, renoviranja starih učionica i očekujem sto posto podršku roditelja – kazao je Rifat Gicić, nastavnik geografije u OŠ „Vuk Karadžić“.

Iz Savjeta roditelja osudili da je za ovo djelo odgovorna lokalna samouprava Novog Pazara.

  • Koliko vidim, nikoga iz grada iz općinskog rukovodstva ovdje nema da se obrate, da kažu par riječi. Mislim da je to njihovo maslo, a ne maslo mistral Šarčevića – kazao je Safet Bulić, član Savjeta roditelja OŠ „Vuk Karadžić“
  • Direktor sigurno ima podršku i od roditelja, koliko nas je bilo preko stotinu, svi smo jednoglasnu odluku donijeli da djeca do ispunjenja zahtjeva neće ići u školu – kazao je Suad Hadžibulić, član Savjeta roditelja OŠ „Vuk Karadžić“

Podsjećamo, zahtjevi su preispitivanje odluke od strane ministra te vraćanje na mjesto direktora gospodina Mučića. Nezadovoljstvo proizilazi i od činjenice da je sadašnja direktorica vršioca dužnosti učiteljica OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ koja nije iz kolektiva ove škole, zbog čega, ističu nastavnici sumnjaju u kvalitet rada zbog nepoznavanja radne sredine u OŠ „Vuk Karadžić“. Nastavnici naglasili da će se svi izgubljeni časovi uredno nadoknaditi.

Prilog možete pogledati ovdje: https://youtu.be/xm5OybY5pvE

SANA / Tekst: Džana Džanković / Foto: Džana Džanković

Previous articleDoc. dr. Rejhan Kurtović na okruglom stolu o promjeni Ustava Republike Srbije
Next articleO medijskoj hajci na Arap džamiju u Pretresu govorili čelnici Islamske zajednice