Na FIS-u završen septembarski upisni rok

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Na Fakultetu za islamske studije u Novom Pazaru održan septembarski upisni rok. Organizacija je protekla veoma dobro. Prodekan dr. Admir Muratović kazao da su zadovoljni odazivom budućih studenata a kojih u velikom broju ima iz Bosne i Hercegovine.

  Prof.dr. Admir Muratović, prodekan FIS-a je istakao da je ovaj uspisni rok bio uspješan.

  • Ono što je radio menadžment FIS-a svih ovih godina urađa plodom u kontinuitetu. Približavamo se brojci od 50 studenata, očekujemo da će taj broj biti i veći neposredno prije nego što krene akademska godina. Zahvaljujemo se studentima i njihovim roditeljima što su dali svoje povjerenje Fakultetu za islamske studije.

Prodekan istakao da uprava kao i profesori i asistenti sretno dočekuju novu akademsku godinu.

  • Naše studente čeka savremen prostor i za prisustvanju nastavi, laboratorija za arapski jezik, biblioteka, čitaona, mislimo da će oni to na najboli način iskoristiti i nakon što završe četverogodišnji studij da će oni postati uzorni građani Novog Pazara i mjesta iz kojeg dolaze.

Nastava na Fakultetu za islamske studije je organizirana kao četverogodišnji studij u skladu sa bolonjskim procesom i to na pet studijska programa: Islamistika, Šerijatsko pravo, Pedagogija i komunikologija Islamska ekonomija i Halal standard. Upis se vrši u sekreterijatu Fakulteta.

SANA / Tekst: Džana Džanković / Foto: Anel Nezović

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img