Na IUNP završen septembarski upisni rok

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

 Na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru održan septembarski upisni rok. Profesori i asistenti dočekali su buduće brucoše i uputili ih u kabinete. Prijemni ispit sastojao se iz dva dijela, test općih znanja i test specifičnih znanja. Organizacija je bila veoma dobra, kazala je Rejhana Selmanović.

  • Sada već studenti IU su pokazali da su se odlučili za pravu instituciju, te ovom prilikom zahvaljujemo i njima i njihovim roditeljima na pravom izboru i na kvalitetnom obrazovanju za koje su se opredijelili. Ono što mogu saznati za današnji test koji su polagali jeste da će informacije biti dostupne od ponedjeljka od 8h do 15h, a dodatno se mogu informisati putem web sajta, na broj telefona ili studentsku službu.

Studenti su se pripremali za prijemni ispit, te se nadaju da će uspješno zakoračati u svijet nauke od mjeseca oktobra.

  • Odlično je prošlo, veoma sam zadovoljna, puno sam učila i nadam se da ću položiti- kazala je buduća studentica.
  • Nisam očekivala da ću ovako uspješno uraditi svoj prijemni ispit jer me je malo uhvatila trema ali sve je dobro prošlo, nadam se uspjehu – kazala je buduća studentica.

Studentima glavna podrška bili su roditelji koji kako kažu vjeruju da je IU pravi izbor.

  • Ovo je za mene veliki dan ali i velika trema, možda više nego moja ćerka. Ona polaže za modni dizajn, odlučila se za to a mi kao roditelji podržali smo je u tome. Od drugih smo čuli da su uslovi jako dobri te se nadamo da je Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru pravi izbor – kazala je Sanija Klimenta, roditelj buduće studentice.

Studenti umjetnosti polagali su pored testa općih znanja test crtanja i slikarstva. Rezultati prijemnog ispita bit će  saopćeni u ponedjeljak, a studenti upis mogu izvršiti na šalteru studentske službe.

SANA / Tekst: Džana Džanković / Foto: Džana Džanković

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img