Home Rubrike Vijesti Svečano otvoren drugi po redu “Hidžretski turnir” u malom fudbalu

Svečano otvoren drugi po redu “Hidžretski turnir” u malom fudbalu

513
0

U organizaciji Mežlisa Islamske zajednice Novi Pazar a u povodu nove hidžretske godine danas je u Balonu ND u Novom Pazaru otpočeo drugi po redu “Hidžretski turnir” u malom fudbalu. 

Nakon učenja Kur’ana Harisa ef. Bećirovića, dobrodošlicu takmičarima uputio jedan od organizatora glavi imam Medžlisa Novi Pazar.

“Cilj je da se u danima hidžre bolje upoznamo, da se  omladine Novog Pazara i džemati Novog Pazara u duhu poruka i pouka hidžre druže ove dva dana. Ovo je i način da razvijaju lijepe međusobne odnose.” kazao je mr. Asmir ef. Crnovršanin.

Želja je vidjeti što više dobrog fudbala, a dogovoreno je da šesti faul bude penal. Na raspolaganju su imami u tzv. Šerijatskom sudu časti koji će pratiti sve što se dešava na terenu, koordinirati sa sudijama, sankcionirati sve ružne riječi.

Drugi hidžretski turnir svečano otvorio direktor Medrese i potpredsjednik Mešihata dr. Rešad ef. Plojović.

Napomenuo da to što ove godine u takmičarskom dijelu ne igraju profesionalci samo su  neke od pouka prošlogoišnjeg turnira kako bi se dala ravnopravna šansa i ostalim  džematlijama koji nisu u tom smislu profesionaloci

Možda ova godina bude još jedno iskustvo kako bi od naredne turnir podigli na još veći nivo. Već ove prijavljeno više od 20 ekipe koje će se takmičiti u četiri grupe. Sutra, drugog dana, igraju se mečevi eliminacija, polufinala i finale.

      

Previous articlePoložen kamen temeljac za džamiju u Čitluku – Priboj
Next articleNa IUNP završen septembarski upisni rok