Home Rubrike Vijesti Veliki broj Sandžaklija dočekao hadžije

Veliki broj Sandžaklija dočekao hadžije

332
0

Uprkos hladnom i kišovitom vremenu, veliki broj prijatelja i rodbine dočekao je sandžačke hadžije. Dobrodošlicu im je poželio i predsjednik Mešihata IZ-e u Srbiji muftija dr. Mevlud ef. Dudić istakavši da je njihov cilj ispunjen vidjevši zadovoljne i nasmijane hadžije.

“U velikom broju smo ispratili, tako i večeras dočekujemo naše hadžije kojima se na licu vidi zadovoljstvo. Svakom vjerniku je najveća želja obići Mekku i Medinu i biti blizu Bejtullaha. Njima je ta želja ispunjena i molim Allaha da i svima drugima omogući put do Mekke i Medine.

Hadžije zadovoljni utiscima istakli da je organizacija bila na visokom nivou.

Ovo što smo vidjeli i doživjeli nemoguće je opisati. Zaista nam je bilo prelijepo, na svakom mjestu smo sa osmjehom bili dočekani. Smještaj, hrana kao i sve ostalo bilo je na zavidnom nivou. Dovimo da nam Allah opet omogući da odemo.

Sve je proteklo u najboljem redu, istakao vodič dr. Rešad ef. Plojović.

Kada smo odavde polazili žudili smo da što prije stignemo, onda se u jednom momentu pojavila žudnja jednog broja hadžija da se što prije vrate svojim porodicama. Međutim, naš boravak se odužio nedjelju dana. Već sutra ćemo svi opet poželjeti da budemo tamo, a preostaje nam samo da molimo Allaha da nam ibadeti budu primljeni.

SANA – Adaleta Sejdović-Hamzić

FOTO – SANA

 

Previous articleProglašena lista MATICA BOŠNjAČKA – AKADEMIK MUAMER ZUKORLIĆ MUFTIJA
Next articleJuković blokirao put Novi Pazar-Raška, policija prijetila intervencijom