Home Rubrike Vijesti Utisci sportista sa 45. Sandžačkih igara

Utisci sportista sa 45. Sandžačkih igara

372
0

Novi Pazar još jednom se pokazao kao dobar domaćin, kao najveći sportski centar Sandžaka. I ove, 45. Sandžačke igre protiču na zavidnom nivou, a ljubitelji sporta imali su prilike uživati u odličnim sportskim predstavama brojnih ekipa koje dolaze sa prostora Srbije i Crne Gore. Za fudbalske sladokusce odličnu predstavu u malom fudbalu prikazale su ekipe iz Tutina, Rožaja, Bijelog Polja, kao i, sada već standardno bez premca, ekipa Novog Pazara. Za ljubitelje onih „vrelih“ sportova prava poslastica bila je odbojka na pijesku, a oni sportski sladokusci koji više uživaju u dvoranskim sportovima imali su i na pretek sjajnih momenata iz muške i ženske odbojke, muškog i ženskog rukometa, te košarke i borilačkog sporta džudoa.

Posebno raduje činjenica da su na kraju svi bili zadovoljni, od domaćina, preko publike, do gostiju koji su došli sa svih strana Sandžaka, kao domovinskog prostora, te ostatka Srbije i Crne Gore.

Razgovarali smo i sa nekim od takmičara i zatražili od njih da sa nama podijele svoje utiske i sliku koje će ponijeti iz Novog Pazara.

Univerzalka Maida Drndić, primarno jedna od najboljih sandžačkih biatlonki, na ovim igrama jedna od najistaknutijih odbojkašica na pijesku i odbojci na parketu podijelila je sa nama svoje utiske sa 45. Sandžačkih igara.

„Organizacija je zaista bila odlična, utakmice su bile malo teške, što zbog dobrih protivnika, što zbog visokih temperatura, ali izborili smo se, pa smo tako osvojile treće mjesto u odbojci na pijesku, a zlatnu medalju u odbojci na pijesku. Sve u svemu, bilo je stvarno odlično. Lično ja sam, ako pitate za moje sportsko opredijeljenje, trenutno u nedoumici – da li da ostanem u odbojci ili da nastavim sport kojim se već tri godine bavim, a to je biatlon?“, ističe mlada sportistkinja iz Sjenice Maida Drndić.

Zlatna odbojkašica iz Sjenice, Amina Stupljanin također zadovoljna kako je takmičenje proteklo, ističe da je organizacija bila na dobrom nivou, te da će ovaj sportski boravak u Novom Pazaru ostati u sjećanju mnogim takmičarima.

„Utisci su mi zaista odlični. Naše cure su zlatne u odbojci na pijesku, bronzane u odbojci na parketu. Zahvaljujem se od sveg srca organizatorima, ovoj divnoj publici, te mojim igračicama, jer smo dosta izdržale na ovako visokoj temperaturi i vrelom pijesku, pa je sve to rezultiralo da ponesemo zlatno odličje. Što se odbojke na parketu tiče, imale smo nekoliko oscilacija u igri, ali smo ipak uspjele uzeti bronzu. Ono što ćemo pamtiti jeste organizacija na nivou i odlično druženje“, kaže odbojkašica Amina Stupljanin.

Odličnu predstavu malog fudbala priredila je ekipa iz Tutina koja je poražena od ekipe iz Rožaja u polufinalnom meču rezultatom 4:1, iako, istini za volju protivnik nije bio toliko bolji. Utiske  sa nama podijelio je kapiten ekipe iz Tutina Adnan Čuljević, koji ističe da je bilo pravo zadovoljstvo dijeliti parket sa pojedincima koji imaju prvoligaško futsal iskustvo.

„Ponosno smo predstavljali svoju opštinu na ovim Sandžačkim igrama. Nismo imali sreće u tom baražnom dijelu, pa smo protiv jedne od najboljih ekipa u Srbiji KMF Novi Pazar izgubili prvi meč rezultatom 4:2. Sticajem okolnosti, ekipa iz Rožaja je u polufinalnoj utakmici odigrala jako strpljivo i veoma mudro, iskoristila sve naše greške i pretvorila ih u gol. Kompletan utisak što se tiče ovih igara jeste da smo prezadovoljni boravkom, druženjem, atmosferom i svime što su ove igre nosile sa sobom, a posebno, kada je u pitanju mali fudbal, što smo parket dijelili sa igračima koji već odavno imaju prvoligaško futsal iskustvo. Hvala ovoj publici, hvala Novom Pazaru, bilo je odlično“, ističe kapiten ekipe iz Tutina Adnan Čuljević.

Ono što je jedna od glavnih misija jeste i samo održavanje prijateljskih veza, jer sport i služi da se ekipa sa ekipom druži. Lopta je, čulo se u nekoliko navrata, jedan magičan predmet okupljanja i dobre zabave. Jedan do drugog na podijumu, sa osmjehom na licu uz poruku da bolji pobijedi ostaje jedna želja – da iduće Sandžačke igre što prije dođu.

SANA – HAMZA ŠKRIJELJ

FOTO – Press centar 45. Sandžačkih igara

 

 

Previous articleU Kancelariji Matice bošnjačke počelo davanje potpisa za izbore za BNV
Next articleMuftija Dudić dao podršku Matici bošnjačkoj na izborima za Bošnjačko nacionalno vijeće