Akademik Zukorlić: Vrijeme je za promjene, spreman sam da prihvatim emanet

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Kampanja za Bošnjačko nacionalno vijeće je počela. Matica bošnjačka prva obznanila da će imati svoju listu, a nosilac je akademik Muamer Zukorlić, muftija. Prikupljanje potpisa počelo jutros u 9,00 sati, akademik Zukorlić istakao da ova lista predstavlja osvježenje nasuprot političkih opcija koje djeluju preko 30 godina, a koje nemaju ništa novo ponuditi.

“Nakon 30 godina eksperimentisanja i nakon što su dvije vladajuće političke opcije pokazale sve što imaju i što zapravo nemaju, došao trenutak ne samo za promjenu u Bošnjačkom nacionalnom vijeću već trenutak konačne političke zrelosti Bošnjaka, gdje će otvoriti nova bijela stranica u političkoj budućnosti. Citiraću američkog predsjednika Abrahama Linkolna koji kaže: metak može ubiti jednog vašeg neprijatelja, ali glasački listić je opasniji od metka, jer može ubiti budućnost vašeg djeteta.” kaže akademik Zukorlić.

Naglasio i da je spreman preuzeti odgovornost Bošnjačkog nacionalnog vijeća sa timom koji čini 35 ljudi.

“Ponavljam još jednom, iako su mi savjetnici govorili da to nije politički atraktvino, i ponavljam i poručujem iskreno iz srca, Bošnjacima i svim građanima: AKO NAM DATE GLAS NAMA ĆE BITI TEŽE A VAMA LAKŠE, AKO NAM NE DATE GLAS NAMA ĆE BITI LAKŠE A VAMA TEŽE i nemam apsolutno nikakav grč od bilo kakvog rezultata. Ja jesam spreman da sa svojim timom emanet prihvatimo. Međutim za emanet je potrebno ovlašćenje, a ovlašćenje za političare jesu glasovi, većina glasova. Ako dobijemo većinu glasova bićemo ovlašćeni da vas predstavljamo i ovdje u Sandžaku, i u Beogradu i širom svijeta i ono što je sigurno da ćemo to činiti časno i odano kao što smo i sve drugo činili”. poručio je akademik Zukorlić.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img