Ugrožen most na Banjskoj petlji

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Most na Banjskoj petlji u izuzetno lošem stanju. Koristi se svakodnevno i za pješake i za automobile, ali ne samo one putničke. Iz lokalne samouprave kažu da nije u njihovoj nadležnosti, mada bi itekako trebali biti u toku sa svim što se dešava, pa tražiti od Puteva Srbije u čijoj je, ističu, nadležnosti da reagiraju radi sigurnosti onih koji tu žive.

“Ja sam se zdušno angažovao i gledao da se sve što je bilo vezano za izradu projektne dokumentacije, praćenje svih stvari koje su u koliziji sa tim obavljaju redovno i uspjeli smo da projektnu dokumentaciju završimo u roku, koju je radila firma “Most project” iz Beograda. Zatim se je krenulo u raspisivanje tendera za izvođenje i tender je okončan negdje krajem maja, početkom juna ove godine”, ističe državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva Edin Zećirović.

Za izvođača izabrana firma A.D. Putevi Novi Pazar. Vrijednost oko 39 miliona dinara.

“Već krajem ove godine ili početkom naredne izvođač će biti uveden u posao. Izvođenje radova je jako kompleksno, obzirom da su kompletni nosači na mostu u jako teškom stanju pa će morati da se kompletno izmijene, da se poruše i izgrade novi. Ono što će od mosta ostati jesu samo stubovi i temelji mostovske konstrukcije”, navodi Zećirović.

Realizacijom projekta, nadati se je, produžit će se životni vijek mosta bar onoliko godina koliko je do sada bio u funkciji, a što je još važnije, pješaci i učesnici u saobraćaju na ovom državnom putu više neće biti ugroženi.

SANA – Hamza Škrijelj

FOTO: SANA

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img