Agencijski portal “Sana press” slavi 18 godina od osnivanja

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

18 godina objektivnog izvještavanja, 18 godina od značaja u Sandžaku i u kućama građana, “Sana press” prvi je informativni portal na ovim prostorima i prva novinska agencija koja je bila i ostala dosljedna univerzalnim i tradicionalnim vrijednostima s jedne strane, te objektivnom i konkretnom izvještavanju sa druge. Književnik i pisac, osnivač “Sane press” podsjetio na početke osnivanja.

Enes Halilović, književnik i pisac, osnivač portala “Sana press” je rekao:”Bilo je to na današnji dan prije 18 godina, 30. Avgust 2000. godine osnovali smo sajt “Sana press” i zvanično registrovali novinsku agenciju “Sana press” prvu u ovom kraju i jedinu novinsku agenciju koja je bila izvan Beograda. Desetak novinara iz ovog kraja radilo je tada u prvim danima i godinama u “Sana press-u”. Bila je i jedna značajna podrška od Švedske i Norveške Vlade u tri-četiri maha, tako da je to bilo od velikog značaja i pomoći. Portal se zasnivao na zvaničnim informacijama na osnovu saopštenja i činjenica.”

Na inicijativu mladih novinara iz Novog Pazara, pod novim rukovodstvom, Agencija je obnovila svoj rad 7. 12. 2011. godine i nastavlja u novom ruhu da javnosti pruža najnovije informacije.

Rejhan Zećović, urednik portal “Sana press” je rekao:“Obnavljanje rada Agencije “Sana press” ima za cilj da pravovremeno, objektivno i profesionalno izvještava domaću i stranu javnost o najznačajnijim događajima iz Sandžaka i šire. Uređivacka politika Agencija je nezavisna od političkih i ekonomskih pritisaka, zasnovana na poštovanju prava, etičkog kodeksa i najviših standarda novinarske profesije. Naš tim čine profesionalci iz različitih oblasti, organizovani i obučeni da reaguju brzo i kvalitetno. Agencija svakodnevno obezbjeđuje kontinuiranu ponudu vesti, fotografija i video materijala.”

Produkcija Agencije “Sana Press” na godišnjem nivou broji preko 5.000 informacija na bosanskom jeziku, informativni program “Sandžak televizije” i brojni portali zasnovani su na informacijama i servisu “Agencije Sana”.

 

SANA-DŽANA DŽANKOVIĆ

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img